Ezüst-, és bronzérem női párosban

Az utolsó versenynap is jól kezdődött Poznanban, az idei felnőtt Európa-bajnokságon. Először az olimpiára készülő Balla Virág, Takács Kincső-duó szerzett egy ezüstérmet C-2 200 méteren, majd a világbajnoki bronzérmes Lucz Anna, Kiss Blanka-egység lett ismét harmadik.

Fáradságra hivatkozott szombaton az 500 méteres döntő után Balla Virág és Takács Kincső, ehhez képest kenupárosunk a zárónapon versenyzett egy jót C-2 200 méteren is, és szerzett egy ezüstérmet. A számot hatalmas fölénnyel nyerték az oroszok, viszont nagy fegyvertény, hogy a mieink most legyőzték azt a harmadik helyen befutó ukrán párost, amelyik tegnap nyerni tudott az olimpiai távon.

Ezüst-, és bronzérem női párosban

“Nem fizikailag voltunk fáradtak, hanem inkább mentálisan, most viszont nekem pozitív ez a 200-on elért második helyezés, mert úgy érzem, hogy ezt bele tudjuk rakni az ötszázba. Pont ez volt ezen az Európa-bajnokságon a gyengeségünk, a táv első fele, úgyhogy most erre fogunk tudni építkezni.” - mondta Takács Kincső.

“Sokkal erősebbnek és gyorsabbnak gondoltuk az ukrán párost az ötszáz méter alapján, de ezek szerint ők is verhetőek, úgyhogy ennek megfelelően fogunk készülni ellenük.” - tette hozzá Balla Virág.

Elképesztő jól nyúlt bele a rajtba női K-2 200 méteren Lucz Anna és Kiss Blanka. A magyar páros fél távig vezetett is, végül csak a szlovénok, és a hazai pálya minden segítségét élvező lengyelek előzték meg őket egy lehelettel, így a lányok a 2019-es szegedi világbajnoksághoz hasonlóan ismét bronzérmet szereztek.

“Anna mindig jól elkapja a rajtot, nagyon érzi, én meg megyek utána” - árulta el Kiss Blanka. 

“Az első százig eléggé vezettünk, az utolsó száz métert kell még csiszolnunk, és akkor egyszer lehet egy ennél is szebb érmünk.” - tette hozzá Lucz Anna.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók