Évzáró a Dunán

Az UTE óbudai vízitelepén ezen a szombaton három esemény forr össze. A hagyományos Népszerűsítő Maraton mellett megrendezik a Marathon Challenge idei utolsó fordulóját is, délután pedig az Ötpróba versenysorozat keretében bárki vízre szállhat a Budapest-Átevezésen, ami az Urányi-Fábián víziteleptől a Lágymányosi-öbölig tart.

Minden évben a hazai utánpótlás-versenysorozat hagyományos zárása a BKKSZ szervezésében a Népszerűsítő Maraton az UTE Urányi-Fábián vízitelepén, a Tímár utcában.  A táv a gyermek, kölyök, serdülő korosztályoknak öt, az ifiknek pedig 10 kilométer. A szombati eseményen az U23-as és a felnőtt versenyzőknek lebonyolítják az idén először rendezett Marathon Challenge utolsó fordulóját is,  a sorozat résztvevői is 10 kilométert fognak teljesíteni a Hajógyári-sziget melletti kiságban. 

Évzáró a Dunán

“A hagyományos őszi zárómaraton kiváló lehetőség arra, hogy az indulók felmérjék az őszi vízi felkészülés eredményeit. - mondta Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályvezetője. - Az utánpótlás versenyt ezúttal követik a Maraton Challenge versenyszámok is, amelyen profi felnőtt versenyzők, világbajnokok is rajthoz állnak, végül az Ötpróba szervezésében a Budapest-Átevezésen amatőr résztvevők mehetnek keresztül a belvárosi Duna-szakaszon egészen a Lágymányosi-öbölig. A szombati esemény fontos része az is, hogy 

családias, baráti légkörben búcsúztatjuk ezt a rendkívül sikeres versenyszezont, 

ezért az UTE idén is vendégül látja a versenyzőket, edzőket, versenybírókat, nézőket az Urányi-Fábián vízitelepen.”

Évzáró a Dunán

Az utánpótlás maratonon 25 egyesület közel 400 versenyzője vesz részt, a Marathon Challenge idei negyedik és egyben utolsó állomásán pedig ismét rajthoz állnak a szakág legjobbjai. Az utóbbiban a lebonyolítási rend szerint a győztes 20, a második helyezett 15, a harmadik pedig 12 pontot kap, így a felnőtt kajakosok között három forduló után 55 pontos Czéllai-Vörös Zsófiát és a 47 pontos Boros Adrián nehéz lesz megszorítani az összetett versenyben. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók