Ellenfélnéző - Hüttner Csabával

Négy férfi számban, azaz K-1 200, K-2 1000, C-1 1000 és C-2 1000 méteren reménykedhetünk még kvótában a szerdán rajtoló olimpiai pótkvalifikációs versenyen. Egy nappal a rajt előtt Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitányt kérdeztük arról, hogy látja a magyar esélyeket, illetve kikre kell majd figyelni az ellenfelek közül.

K-1 200 méteren Csizmadia Kolos múlt héten meggyőző fölénnyel győzött a pótkvalifikációs válogatón. Az INTER-ÉPFU AVSE kajakosa tavaly a világkupán már egy ezüstéremmel jelezte, hogy komolyan kell vele számolni a kvótért folytatott harcban. Most papíron az első két hely valamelyikén kellene végeznie, amire Hüttner Csaba szerint, reális esélye van.

„Tavaly a mindenkit legyőzött, azok közül, akinek még nincs kvótája.

 – kezdte Hüttner Csaba. -  A 200 méter az egy olyan szám, ahol minimális dolgok dönthetnek, de Kolos most nagyon erős fejben. Abszolút benne van, hogy megcsinálhatja. A litván Seja, a fehérorosz Tratsiakou, illetve az orosz Lukantsov lehetnek a legnagyobb ellenfelei a kvótáért.”

Ellenfélnéző - Hüttner Csabával

 

Kajak páros 1000 méteren egy hete a Béke Kornél, Varga Ádám páros is nagy fölénnyel nyert a válogatón, így ebben a számban ők szállhatnak harcba a kvótáért. Itt csak a győztes egység szerezhet kvótát.

„Ez is egy olyan versenyszám, akik közül a résztvevőket Dombvári Bencéék a tavalyi világkupán legyőztek. Az orosz egység lehet a legerősebb ellenfél, ők a 2019-es világbajnokságon hetedikek lettek, megelőzve az akkori magyar induló Kammerer, Gál-párost. A litvánok ott kilencedikként értek be, a belgák pedig megnyerték a „B” döntőt. Rájuk kell szerintem a legjobban figyelni, illetve az ukrán párosra, akik a 2019-es Európa-játékokon nyújtottak jó teljesítményt.” 

A kenusoknál szerdán párosban magyar szempontból az előző évben remeklő, és a szegedi világkupán ezüstérmet szerző Adolf Balázs, Fejes Dániel egység lesz a főszereplő. A fiatal duó a múlt héten nem versenyezett, mert már a tavalyi teljesítményük alapján eldőlt, hogy ők indulhatnak a kvótaszerző versenyen.

Ellenfélnéző - Hüttner Csabával

 

„Nekik az első két hely valamelyikén kell végezniük. A tavalyi világkupán mutatott teljesítményükhöz képest most jobb formában vannak. 

Nagyon motiváltak, szeretnék ezt a kvótát. 

A románok lesznek szerintem a legnagyobb ellenfeleik, a fehérorosz párosról viszont nem nagyon van információm, valamint a spanyolok is egy új egységgel jönnek. Elvileg, ha minden jól megy, meg kell csinálniuk.”

A kapitány már múlt héten is jelezte, hogy a legnehezebb dolga Bodonyi Andrásnak lesz kenu egyes 1000 méteren. A DVTK versenyzője bár simán nyerte a válogatót, az ellenfeleket elnézve valószínűleg ennél is többre lesz szükség tőle ahhoz, hogy legyen esélye a győzelemre, és ezzel együtt a kvótaszerzésre.

 

Ellenfélnéző - Hüttner Csabával

 

„Nagyon sűrű ez a mezőny. A legnagyobb esélyes a moldáv Tarnovszki, aki dopping eltiltásából visszatérve rögtön megnyerte a világkupát tavaly Szegeden. Rajta kívül ott van még a vb-bronzérmes olasz Tacchini, a fehérorosz Piatrou, aki szerintem a mezőny egyik sötét lova lesz, de az ukrán Altukovra és a riói bronzérmes orosz Sztokalovra is figyelni kell. Veszélyes lehet a bolgár versenyző is. Andrisnak jól haladt a felkészülése, de a sevillai edzőtábor után, néhány héttel ezelőtt sajnos elkapott egy tüszős mandulagyulladást, ami sokat kivett belőle. Ha viszont hozza azt, amire képes, akkor harcban lehet ezekkel a versenyzőkkel.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók