Elhunyt Bokody József

gyász

Életének 93. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Bokody József, a vízitúrázás és a természetjárás ismert és elismert szakértője, az Országos Kéktúra mozgalom egyik alapítója.

Bokody József hamvait november 11-én, 10.45 órakor az Új Köztemetőben (1108 Budapest, Kozma u. 8-10) helyezik örök nyugalomra – tájékoztatta a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget (MKKSZ) a gyászoló család.

 

Elhunyt Bokody József

 

Bokody József az Országos Idegenforgalmi Hivatalban és a Dunakanyar Intéző Bizottságnál, majd ezek utódszervezeteinél szolgálta a vízi turizmus ügyét, évtizedeken át, egészen a 2000-es évek elejéig.

2002-től a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán a szakirányként választható vízitúra szervező és túravezető tanfolyam vezetője és előadója volt.

Vízi-turisztikai szakértőként számos cikket publikált tudományos folyóiratokban és szakmai magazinokban, s szerzőként jegyez számos szakkönyvet is.

Bokody József volt a Nemzetközi Duna Túra egyik ötletadója, a Magyar Hidrológiai Társaság Vízügyi Történeti Bizottságának tiszteletbeli tagja, az Országos Kéktúra mozgalom egyik alapítója, a Nemzetközi Tisza Túra kezdeményezője, valamint éveken át a Magyar Cserkészszövetség országos vízi vezetőtisztje. Ő volt, 17 éven át, a nemzetközi Duna Túra magyarországi szakaszának a főszervezője is.

Élete során számos emlékplakettel, kitüntetéssel ismerték el kiemelkedő munkásságát. 

Az MKKSZ kilenc évvel ezelőtt, a szövetség fennállásának 70. évfordulóján készített interjút a kiváló sportemberrel, aki 

60 éven át több, mint 100 ezer kilométert evezett

 itthon és kilenc európai országban, ráadásul a túrák 80-85 százalékát szervezte és vezette is.

Isten nyugosztalja Bokody Józsefet, emlékét megőrizzük!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók