Egy kvóta mindenért kárpótolná Nagy Biankát

Finoman szólva sincsenek könnyű hónapok Nagy Bianka mögött. Az MVM Szeged VE versenyzője tavaly szeptemberben átesett egy vállműtéten, majd decemberben keresztszalag szakadást szenvedett. Ha ez még nem lett volna elég néhány hete újra megsérült a válla. A még csak 21 éves kenus azonban egy pillanatra sem adta fel. A nehézségek ellenére szeptember óta minden nap erre gondol, hogy idén májusban kvótát akar szerezni C-1 200 méteren.

„Nagyon motivált vagyok, hogy májusban megmutathassam, mit tudok. El sem tudom képzelni, hogy történhet meg valakivel ennyi minden, mint velem az utóbbi időben. – mondta Nagy Bianka. -  Szeptemberben volt egy vállműtétem. Négy éve voltak már fájdalmaim, de mindenhol csak annyit mondtak, hogy pihentessem. Tavaly az egyik edzésverseny után elmentem az egyik legjobb orvoshoz Budapesten, akit még Kárász Anna ajánlott nekem. Megállapította, hogy elszakadt a labrumom.”

Egy kvóta mindenért kárpótolná Nagy Biankát

A műtét azonban jól sikerült, így a szegedi kenus időben el tudta kezdeni az alapozást, ám karácsony előtt jött az újabb csapás.

„December 23-án elszakadt a keresztszalagom, de igazából másnap már mankóval ugyan, de lent voltam a konditeremben. Azóta futni nem tudok, de az evezésekben már ez se hátráltat. Két hete megint egy kisebb vállsérüléssel bajlódtam. 

Nem volt egyszerű időszak, de nem adom fel, és most már nincsenek fájdalmaim,

jól megy a kenuzás. Nagyon közel van a szezon, remélem semmi nem jön már közbe.”

Bianka elsősorban C-1 200 méteren lesz érdekelt, amely számban Magyarországnak még nincs kvótája. Először május 5-én, a pótkvalifikációs válogatón áll rajthoz. A helyszín nem lesz ismeretlen számára, hiszen a felkészülés nagy részét hol máshol, mint a Maty-éren végezte.

Egy kvóta mindenért kárpótolná Nagy Biankát

„Dél-Afrikában edzőtáboroztam négy hetet, azóta a Maty-éren készülünk a szegedi kenus csapattal és Kása Péterrel. Már a gyorsításokat végezzük és a rajtomon igyekszünk még csiszolni. Szerintem sikerült visszaszereznem az edzettségemet és a sebességemmel sincs probléma. Az a cél, hogy két hét múlva sikerüljön összerakni egy jó pályát.” – tette hozzá az MVM Szeged VE versenyzője.

A sok sérülés és hátráltató körülmény ellenére úgy érzi, jobb formában van, mint tavaly ilyenkor. Korábban is nagyon odafigyelt a helyes táplálkozásra, a bemelegítésre és a nyújtásra, ez azóta sem változott. A versenyrutint az edzéseken próbálja visszaszerezni, de azt nem tudja, ellenfelei milyen formában vannak. A motivációjával azonban nincs gond.

„A vállműtétem után eldöntöttem, hogy ezt az évet igen is megcsinálom rendesen, és megpróbálom kihozni magamból a maximumot. Érzem, hogy amikor megyek edzésre bennem van a drukk, és kicsit olyan mintha egy versenyen lennék. 

Nem lesz probléma, hogy sok verseny kimaradt, ettől nem török meg.”

Egy kvóta mindenért kárpótolná Nagy Biankát

Az olimpiával kapcsolatban vegyes érzései vannak. Természetesen minden vágya, hogy ott legyen Tokióban, de azt is elfogadja, ha ez végül nem valósul meg, hiszen az U23-as világversenyeken is érdekelt lehet még.

„Szeptember óta sokáig csak az olimpiában gondolkodtam. Aztán ahogy jöttek a sérülések kezdtem elengedni, mert úgy gondoltam, lehet a magas elvárások következménye is volt ez a sok sérülés. A lehető legjobbat akarom kihozni magamból, és ha ez elég lesz a kvótához, én leszek a legboldogabb ember a világon. De ennyi rossz után akkor sem lehetek csalódott, ha nem jutok ki. Ennek ellenére nap, mint nap úgy megyek le edzeni, hogy előttem van Tokió.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók