Egy ezüst a SUP világbajnokságon

A szakág idei fő versenyét a lengyelországi Gdyniában rendezték, amely a viszontagságos időjárás ellenére is izgalmas versenyeket, és Kövér Nóra révén egy magyar ezüstérmet is hozott.

A tavalyi nagy sikerű balatonfüredi vb után, idén Lengyelországban, a Balti-tenger déli partján gyűltek össze a szakág legjobbjai. A versenyen 42 ország – köztük természetesen Magyarország - közel 500 sportolója vett részt. A hosszútáv, sprint és technikai számokat junior, open és masters kategóriában is megrendezték, de idén sem maradhatott el a felfújható deszkások versenye. 

Egy ezüstéremmel zártuk a SUP világbajnokságot

A világbajnokság versenyigazgatója a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) SUP bizottságának elnöke, Horváth Noémi volt.

„Kihívásokkal teli világbajnokság volt, de helyt álltak a szervezők. Az időjárás alaposan megnehezítette a dolgunkat, a hosszútávú versenyt például kétszer is halasztani kellett a viharos szél és az eső miatt. Tengeren egyébként is teljesen más SUP-ozni, mint a Balatonon, de azt gondolom, hogy kihoztuk az eseményből a maximumot.”

A vb magyar indulói is minden tőlük telhetőt megtettek. A legelőkelőbb helyezésünk Kövér Nóra nevéhez fűződik, aki a felfújható deszkások női versenyében a dobogó második fokára állhatott fel. 

Egy ezüstéremmel zártuk a SUP világbajnokságot

A gdyniai világbajnokság eredményei ide kattintva tekinthetők meg.  

Egy ezüstéremmel zártuk a SUP világbajnokságot

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók