Célegyenesben a vébéfelkészülés

Hétfőtől kéthetes edzőtáborba vonul a felnőtt, U23-as és ifjúsági világbajnokságra készülő maraton kajak-kenu válogatott.

A végleges keret csak a hétfői elnökségi ülésen kerül elfogadásra, de az már biztos, hogy a férfi kajakosok Barina József irányításával Tolnán készülnek néhány utánpótláskorú versenyzővel kiegészülve, míg a női kajakosok Győrben, Sztanity Lászlóval edzőtáboroznak. Itt a Csay Renáta és Czéllai-Vörös Zsófia nevével fémjelzett csapattal tart a teljes ifjúsági korú válogatott.

A kenusok klubjukban készülnek, hiszen többen egyetemre járnak, Dóczé Ádámnak pedig hamarosan gyermeke születik, és a világbajnokságig szeretne párja mellett maradni.

„Ezzel párhuzamosan nagyban folyik az utazás előkészítése, amely komoly szervezőmunkát igényel – kezdte Weisz Róbert szövetségi kapitány. – Az előzetesen tervezetthez képestt nagyobb lett a csapat létszáma, mivel kevesen dupláznak majd a vébén. Összesen 38 magyar versenyző vesz részt a vébén, a teljes küldöttség 53 fő lesz, de ebben benne vannak azok az edzők is, akik önköltségen tartanak a csapattal. Jelen állás szerint a költséghatékonyság érdekében két részletben fog kiutazni a válogatott, és nem is a saját hajóinkat használjuk majd, hanem a Nelótól bérlünk odakint. A vébé kezdése előtt két nappal érkezünk ki, az első napon pedig már vízre is szállnak egyéniben az ifjúsági versenyzők, de a rövidkörös felnőtt futamokat is a nyitónapon rendezik, így sokat nem tudnak ismerkedni a hajókkal.”

Az idei világbajnokságnak október 17. és 20. között a kínai Shaoxing ad otthont.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók