Balla Virág: Kezdünk reflektorfénybe kerülni

Az év legjobb női kenusának megválasztott Balla Virág szerint párosban van a legnagyobb esélyük a jó eredményre a szegedi világbajnokságon, ezért az elsőbbséget élvez az egyessel szemben. Az Európa-bajnok versenyző úgy gondolja, egyre több figyelmet kapnak azáltal, hogy a női kenu is felkerült az olimpia programjára.

Balla Virág minden kétséget kizáróan a legjobb női kenus volt 2018-ban, így abszolút megérdemelten gyűjtötte be a Magyar Kajak-Kenu Szövetség évzáró gáláján az év versenyzőjének járó díjat ebben a szakágban. Az Európa-bajnokságon Kozák Danuta szintjére emelkedett, hiszen egy nap alatt két arany- és egy bronzérmet nyert, majd a világbajnokságon az egyik olimpiai számban, 500 párosban végzett ezüstérmes helyen párjával, Devecseriné Takács Kincsővel.

„Arra, hogy az Európa-bajnokságon egy nap alatt három döntőt kellett megcsinálni, a világbajnokságon pedig egy nagyon jó pályát jöttünk, és lettünk ezüstérmesek” – válaszolt Balla Virág az InfoRádió azon kérdésére, hogy mire emlékszik vissza a legszívesebben az elmúlt szezonból.

Kozák Danuta mellett Balla Virág volt a magyar válogatott másik sztárja az Eb-n

A még mindig csak 24 éves győri sportoló szerint annak köszönhető a 2018-as kiváló teljesítménye, hogy jóval összeszedettebben tudott versenyezni, mint a korábbi szezonokban. Ami a következő évet illeti, szeretne ugyanezen az úton haladni.

„Kincsővel folytatjuk tovább.

A páros elsőbbséget élvez,

mivel azt látjuk, hogy ott reálisabb cél lehet a számunkra a nemzetközi mezőnyben jó eredményt elérni, mint egyesben. Az a célunk, hogy párosban kvótát szerezzünk az olimpiára, és ott el tudjunk indulni. Olyan fejlődést szeretnénk mutatni jövőre, hogy meg tudjuk szorongatni a kanadai párost.”

A bravúrezüst a vb-n:

Ehhez szerinte sok mindenben kell még javulnia mind neki, mind pedig a párosuknak. „Vannak technikai elemek, amiken még kell csiszolnunk, akárcsak a páros evezésünkön, sőt, a pályánkon is van még mit fejleszteni. Én személy szerint szeretnék gyorsulni egyesben 200 méteren és a rajtomon is kell még javítanom.”

Azzal, hogy a női kenu is olimpiai sportág lett, Balla Virág szerint egyre jobban előtérbe kerülnek, és ez jót tesz a szakágnak. „Érzik az emberek, hogy az olimpiára készülünk. Az elmúlt évekhez képest egyre több figyelmet kaptunk, kezdünk reflektorfénybe kerülni.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók