Bajnoki pontverseny: Idén a Győr nyert

A napokban elkészült a bajnoki pontverseny összesítése, a szabadidős szakágak eredményeinek beszámítása nélkül, és azzal együtt is a Graboplast Győri Vízisport SE lett az idei év legeredményesebb klubja a kajak-kenu sportágban. 2020-ban jól szerepelt az NKM Szeged, a KSI SE, és az UTE is, a győriek annak köszönhetik első helyüket, hogy szinte minden korosztályban és szakágban eredményesek tudtak lenni.

A gyorsasági szakágban a felnőtt, az ifjúsági és a gyermek korosztályban is a győri klub lett a legjobb.

“Tele vagyunk válogatott versenyzőkkel kölyök korosztálytól egészen a felnőttekig, gyorsasági és maraton szakágban is, még szlalomosaink is vannak - mondta Weisz Róbert, szakosztályvezető. - Nagy öröm, hogy az eredményekből is látszik, igazi

négy szakágas szakosztály a mienk, 

például most már van eredményes női kenus utánpótlásunk is.”

Bajnoki pontverseny: Idén a Győr nyert

A győri egyesület létszámára a koronavírus-járvány sem volt rossz hatással, 2020-ban több igazolt versenyzőjük szerepelt a magyar bajnoki rendszerben, mint egy évvel korábban. Versenyzőik nemcsak a megrendezett világversenyekre jutottak ki a válogatókon, hanem olyan eseményekre is, amelyeket végül törölni kellett a versenynaptárból.

“Az összes idei világversenyre delegáltunk sportolókat. Az Olimpiai Reménységek Versenyére tíz győri jutott ki, a tesztelések után nyolcan tudtak rajthoz állni, mindegyikük eredményesen szerepelt, többségük érmet is szerzett. A felnőtt világkupán Balla Virág koronavírus-betegsége miatt sajnos csak egy nagyon csonka csapattal vehettünk részt, de Kopasz Bálint így is két egyéni számban volt dobogós, az egyiket meg is nyerte. Jól szerepeltek a maraton versenyzőink is, többen kijuttak a felnőtt Európa-bajnokságra, az más kérdést, hogy a versenyt végül a vírus miatt törölni kellett.”

Bajnoki pontverseny: Idén a Győr nyert

A szakosztály legfontosabb célja jövőre, hogy több versenyzőt is delegálhassanak a tokiói olimpiára. Tavaly, a szegedi kvalifikációs világbajnokságon három győri, Balla Virág, Takács Kincső, és Kopasz Bálint szerzett kvótát, az idei tesztversenyeken K-2 1000 méteren pedig kiválóan szerepelt Kammerer Zoltán, és Erdőssy Csaba is. 

Bajnoki pontverseny: Idén a Győr nyert

Weisz Róbert szerint az is nagyon fontos, hogy a bővülő létszámú alaputánpótlásból minél több versenyzőt megtartsanak, hogy később ők is eredményesen szerepelhessenek a magyar bajnokságon, és a nemzetközi versenyeken.

“Az eredményeink záloga

 a klubnál dolgozó szakképzett, és összetartó edzői gárda, amelyben a korelnök Sztanity Laci bácsitól kezdve Csay Renátán át, aki szigorú tyúkanyóként terelgeti a lány kajakosokat, egészen a legfiatalabb edzőnkig, Sáling Áronig mindenki jól együtt tud dolgozni.”

Bajnoki pontverseny: Idén a Győr nyert

A klubhoz köthető siker, hogy a maraton-vezetőedzőként ősszel leköszönő Weisz Róbert után ismét egy győri trénert, Kadler Viktort választotta meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnöksége. A december elején debütáló szakember terveiről honlapunkon rövidesen beszámolunk.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók