A királyszámban is bizonyítana Béke Kornél

A KSI 22 éves kiválósága a tokiói olimpián ezer párosban és az ötszáz négyes tagjaként is ott volt. Béke Kornél úgy érzi, már a csapatba kerüléssel is túlteljesítette idei elvárásait, és nagyon örült klubtársa és barátja Varga Ádám ezüstérmének is, amihez némileg ő is hozzájárulhatott. Az ifjúsági világbajnok a jövőben viszont komolyan szeretne beleszólni Kopasz Bálint és Varga Ádám csatáiba ezer egyesben.

„Őszintén szólva nem úgy indultunk neki párosban a szezonnak, hogy mindenképpen az olimpiai részvétel a cél. – kezdte Béke Kornél. – Ahogy jöttek a versenyek és az eredmények, egyre jobban hittünk abban, hogy összejöhet. Amikor megtudtam, hogy benne vagyok a csapatban, már úgy éreztem, hogy túlteljesítettem az idei évet. Ráadásul a négyesbe is bekerültem, ami már önmagában ajándék volt.”

A 22 éves sportoló K-2 1000 méteren Varga Ádámmal megnyerte a májusi pótkvalifikációs versenyt, megszerezve ezzel az utolsó férfi kajakos kvótát. Ezután az egység a poznani Európa-bajnokságon ötödik lett. Az ötkarikás játékokon végül a B-döntőben szerepeltek, ami összesítésben a 12. helyet jelentette számukra.

A királyszámban is bizonyítana Béke Kornél

„Eleinte talán egy kicsit jobb eredményt vártunk, de zöldfülűek voltunk még, és hamar rájöttünk, hogy az olimpia egy más kávéház. Ádám előtte szerzett ezüstérmet egyesben, aminek őszintén örültem. Lehet, hogy ez ki is vett belőle valamennyit, de egyáltalán nem hibáztatom ezért, sőt, próbáltam minél jobban tehermentesíteni.

 Hosszú utat tettünk meg idáig, nem lehetünk elégedetlenek.” 

 - mondta a KSI kajakosa.

A két fiú amellett, hogy együtt készül Matyus Zsolt csapatában, a való életben is jó barátok, ráadásul Kornélnak is lehet némi szerepe abban, hogy társa dobogóra állhatott a királyszámban.

„Ádámmal azért egyesben eléggé nyírjuk egymást az edzéseken. Folyamatosan húzzuk egymást, a résztávos edzéseken ki-ki meccseket vívunk, és ha egyikőnk fáradtabb is, akkor sem hagyja, hogy a másik simán győzzön.”

Tokióban Kornél a hetedik helyen végző férfi négyes második beülőjében evezett. Állítása szerint futamról, futamra egyre jobban összecsiszolódtak, és egymásért is hajtottak. Az olimpia után novemberben állt újra munkába, a célja pedig, hogy jövőre K-1 1000 méteren is felhívja magára a figyelmet.

A királyszámban is bizonyítana Béke Kornél

„Sajnáltam, hogy az idei válogatón nem mutathattam meg, mire vagyok képes, de közel volt az Eb és a párosra összpontosítottam, amit nem bántam meg. Az edzések alapján talán megszorongathattam volna (Kopasz) Bálintékat. Idén egyáltalán nem versenyeztem egyesben, ezen jövőre szeretnék változtatni, és

 ha egy sorrendet kéne most felállítanom, akkor az úgy nézne ki, hogy egyes, páros és négyes.”

 – fogalmazott az ifjúsági világbajnok, aki azt is tudja, hogy mi lehet a siker záloga.

„Matyával sokat gondolkoztunk az olimpia után, hogy miben kellene fejlődnöm. Látva az ellenfeleket is arra jutottunk, hogy izomtömegben hátrányban vagyok a többiekhez képest. Erőt kell felszednem magamra, ezért már most is jóval több kondi edzésem van.”

A királyszámban is bizonyítana Béke Kornél

Kornél 2015-ben ifjúsági Európa-bajnok lett 500 párosban, így ez a szám is kedves a számára. Sőt, már Varga Ádámmal is kipróbálták magukat ezen a távon.

„Korosztályos magyar bajnokságon indultunk már 500 párosban, és jól ment a hajó. Szeretem ezt a számot, készülünk erre is az egyes mellett, szerintem lehet keresnivalónk. Ráadásul így talán több esélyünk lehet a négyesre is, ahol szintén örülnék, ha számolna velem a kapitány.”

Béke Kornél még pihenője alatt meghívást kapott a Nagy Sportágválasztó vizes gálájára is, ahol rendhagyó körülmények között a Duna Arénában lapátolt.

„Ez egy két csapat közti váltóverseny volt, fiatal világbajnokok és az olimpiai bajnokok között. Az volt az érdekes, hogy szlalomhajóban ültünk, ami sokunk számára újdonság volt, de nagyon élveztük. Jól éreztem magam, örültem, hogy sok sportágbéli nagy bajnokkal együtt, ennyi ember előtt népszerűsíthettük a kajak-kenut.” – zárta a beszélgetést Béke Kornél.

A királyszámban is bizonyítana Béke Kornél

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók