A kajak-kenu is ott lesz a Lupa Beach-en

Több mint negyven sportág 2500 versenyzőjének részvételével rendezik meg június 20. és 23. között a nyár legnagyobb magyarországi sportfesztiválját a Lupa Beach-en. Az esemény célja, hogy a strandolókat is rávegyék az aktív sportolásra. A kajak-kenu sportág olimpiai- és világbajnokai pedig a Séra Miklós Jégkorong Emléktornához hasonlóan ismét „összecsaphatnak” a hokisokkal, ezúttal egy sárkányhajó futamban.

A Beach Sports Festival 2019 szerdai sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták: a strandsportágak országos, regionális bajnokságait, valamint a hagyományosan zárt terekhez kötött sportok ez alkalomra kiírt versenyeit rendezik meg, emellett bemutatkoznak a jövő sportjai is.

Bóné Zoltán versenyigazgató hangsúlyozta: a strandolókat és a kísérőket is szeretnék aktív sportolásra rábírni. Kifejtette, jelentős szerepet kapnak olyan hagyományos teremsportok, mint a harcművészetek és a küzdősportok, továbbá a szellemi sportok, amelyek ezúttal a szabadban, strandkörnyezetben űzhetők.

A multisport-fesztiválon egyebek mellett lesz strandröplabda, strandfoci, vízikosárlabda, búvárúszás, wakeboard, kajakpóló, szumó, karate, kempo, darts, sporthorgászat, valamint E-sportok és számos technikai sportág, bemutatóként pedig aerobik és pétanque is.

A szervezők kiemelték: a programsorozatot a kolumbiai nagykövetség által támogatott salsa est színesíti, továbbá olimpiai és világbajnok kajak-kenusok, illetve válogatott férfi és női jégkorongozók küzdenek meg sárkányhajóba ülve egymással..

„Mi csak kergettük a korongot a jégen februárban, amikor a szaporói hősök ellen játszottunk a Séra Miklós Emléktornán, most fordul a kocka. Ráadásul külön öröm, hogy a sárkányhajó futamban nemcsak a hokis aranygeneráció tagjai, hanem a jelen legjobb jégkorongozói is elrajtolnak a mieinkkel szemben – mondta az eseményen ifj. Foltán László, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szabadidő-szakágvezetője. – A fesztiválon az érdeklődök nemcsak a sárkányhajózást, hanem a szörfkajakot, a kajakpolót és SUP-okat is kipróbálhatják majd.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók