60 gyerekkel kezdték 60 éve

Egykori és jelenlegi versenyzők, edzők, valamint a magyar kajak-kenu sport vezetői ünnepelték a hétvégén megalakulásának 60. évfordulója alkalmából a bajnokok bölcsőjét, vagyis az elsősorban nevelőegyesületként ismert, olimpiai és világbajnokokat útjára indító Lágymányosi Spari Egyesületet (LSE).

Az ünnepi eseményen Dávid Géza mesteredző, a Spari megalapítója elevenítette fel az 1961. október 1-jei napot, amikor 60 gyerekkel kezdte meg a munkát, az egykori névsort ma is féltve őrzi.

60 gyerekkel kezdték 60 éve

"Büszke vagyok arra, hogy sokan nagyszülőként hozzák le a gyerekeket a telepre, ahol egykor ők eveztek"

 - mondta a magyar kajak-kenu sport legnagyobb elismerésével, az Arany Érdeméremmel kitüntetett szakember, egyúttal beszélt a pályáját az egyesületben kezdő olimpiai bajnok Kovács Katalinról, és megemlékezett Kolonics Györgyről, valamint az olimpiai bajnokokat nevelő edzőről, Ludasi Róbertről is.

"A hatvan év alatt több ezer fiatal ismerkedett meg nálunk a kajak-kenuval. Egy részük élsportoló lett, mások egy életre megszerették a sportágat. 

Mindenki jobb emberré vált,

mert megtanult tenni egymásért és az egyesületért" - mondta Nobilis Márton, az egyesület elnöke, aki hozzátette: ahol minden fiatalt tárt karokkal várnak, ott jövő is van.

60 gyerekkel kezdték 60 éve

"Az idén nyolcvanéves szövetségünk egyik legnagyobb múltú szakosztálya a Lágymányosi Spari, amely a hat évtized alatt több sikert és nehézséget is megélt. A tragédiákból, mint amilyen a hajótárolót és a felszereléseket elpusztító 1997-es tűzvész volt, 

mindig újjászületett, köszönhetően a klub lelkének, Dávid Gézának"

- mondta a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkár. Kubina Ádám kiemelte, hogy szívesen emlékszik vissza a Spariban töltött évekre, a családias hangulatra, amely ma is nagy értéke a klubnak.

60 gyerekkel kezdték 60 éve

Az ünnepség végén köszöntötték az edzőket és a sikeres versenyzőket. A Spari az idén is gazdagította a magyar kajak-kenu sport éremgyűjteményét: Kisbán Zsófia kenus két Európa-bajnoki címmel és három világbajnoki éremmel zárta a szezont, Mizsér Márk pedig az U23-as Európa-bajnokságon lett bronzérmes a kajaknégyes tagjaként.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók