14(!) magyar arany szombat délután

26 számban osztottak érmeket a szegedi ORV-n szombat délután. Az 500 méteres döntők során Panyik Zsombor kajak egyesben és párosban is győzött, de Rendessy Eszter is arannyal búcsúzott az ifjúsági korosztálytól. A nap végén a négyesek is bemutatkoztak. A magyar csapat összesen már 35 aranynál jár a Maty-éri viadalon, de holnap még folytathatja az "éremtermelést".

A sort a férfi C-1-es korosztályok indították. U15-ben a magyar bajnok Juhász István második, Lugosi Gergely István pedig harmadik lett. U16-ban Böszörményi Bendegúz és Bakos Zoltán állhatott fel a dobogó ugyanezen két fokára, míg a 17 éveseknél Rumi Gergő lett a bronzérmes.

Női K-1 500 méteren a győztesek névsora pontosan megegyezik a pénteki ezres döntők aranyérmeseivel. U15-ben Horváth Maja ezúttal sem adott esélyt ellenfeleinek.

„Egyértelműen nehezebb volt az 500 méter. A cseh lány nagyon bekezdett, csak az utolsó 100-150 méteren értem utol. Sok munka, erő és szorgalom áll az idei sikereim hátterében. Az 1000 méter a kedvencem, de az 500-al is ismerkedem.” – mondta Horváth Maja. Szulovszky Csenge ugyanebben a korosztályban harmadik lett.

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

A 16 éveseknél Kiskó Réka győzött, megelőzve az ezüstérmes Tóth Diánát. U17-ben Máró Anna szoros csatát vívott Fojt Sárával az aranyért, de végül 21 századdal jobbnak bizonyult honfitársánál.

„Talán az döntött, hogy csak magamra összpontosítottam és mindenkit kizárni. Próbáltam erősen kezdeni, egy jó utazót evezni és a végén mindent kiadni magamból. A mai négyes után holnap 200 egyesben is rajthoz állok.” – tekintett előre a már két aranyérmet nyerő Máró Anna.

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

Az utolsó éves ifik között utoljára csapott össze egymással Rendessy Eszter és Kőhalmi Emese. A szoros küzdelem ezúttal sem maradt el, de az 1000 egyeshez hasonlóan ezúttal is Rendessy nyert.

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

„Úgy álltam oda, hogy ez az utolsó ifi versenyem, próbáltam élvezni. – kezdte Rendessy Eszter, aki a jövő heti világkupán 1000 és 5000 méteren is bizonyíthat a felnőttek között. - Nagyon nagy lehetőségnek tartom, hogy jövő héten a világkupán is rajthoz állhatok. Az ezerre és az ötezerre is 

egyformán készülök, 

nem tudok különbséget tenni köztük.” – zárta gondolatait az ifjúsági olimpiai bajnok.

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

Férfi K-1-ben a 15 éves Herda Richárd Viktor mind a két cseh hajót lehajrázta, így ő örülhetett a legjobban a célba érkezéskor. U16-ban Panyik Zsombor, U17-ben pedig Kurucz Levente végzett az élen, mindkettőjüknek ez már a második sikere volt az idei ORV-n.

„Az 1000 méter egy kicsit nehezebb volt és a szél miatt könnyebb is volt ma eveznem. Másokra nem nagyon figyeltem, csak a saját pályámra koncentráltam.” – nyilatkozta a futam után Kurucz Levente. 

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

A 18 éveseknél Mikó Áron Levente ezüstérmet szerzett.

Kenu párosban Gyányi Levente és Molnár Csanád egysége serdülőben már másodszor ünnepelhetett a dobogó tetején.

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

Mögöttük közvetlenül Uhrin Dávid és Szilágyi Balázs duója végzett. Ugyanebben a számban a 17 éveseknél Papp László és Csanki Márk Bese hajója is ezüstérmes lett, 4 századdal lehajrázva a harmadik litvánokat.

Kiélezett párharcot hozott a női kajak párosok serdülő 500-as döntője. Az első három helyezett 56 századon belül ért célba, a győztes cseh egységet a két magyar hajó, Fodor Napsugár és Tóth Diána, valamint Jenei Panna és Kertész Gréta párosa követte.

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

Másfél órával az egyesben szerzett ezüstje után párosban, Ujfalvi Laurával már győzött Fojt Sára. Mögöttük a másik hazai egység, Decsi Dorina és Kálovics Adél lett a második.

Férfi K-2-ben a serdülőknél is kettős magyar győzelem született. Panyik Zsombor és Kolozsvári Brúnó 1:35:41-es időeredménnyel csapott elsőként a célba.

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

„Az egész éves munkának, az edzőnek és a társainknak köszönhető ez a győzelem. Meglátjuk mit hoz a jövő, de elég bíztató ez a páros,”– kezdte az értékelést Zsombor, aki ezzel már három aranynál tart az idei ORV-n. 

“Anyukám ott van minden versenyen,

 szurkol nekem, megbeszéljük mindig, mit kell csinálnom, én pedig próbálom megfogadni a tanácsait. – tette hozzá Kolozsvári Brúnó, a 20-szoros világbajnok Csay Renáta fia.

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

A győztes páros mellett a Mitring Olivér Gábor, Tóth Gergő alkotta egység második lett. A 17 éveseknél Monoki Milán, Morek Ádám kettős a csehek mögött lett ezüstérmes.

Három U18-as döntővel zárult a párosok versenye. C-2-ben a Pálla Balázs, Vass Zoltán egység 1000 méter után, 500-on is második lett. Női K-2-ben Szellák Szabina és Zupkó Vanda végzett az élen.

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

„Úgy gondolom, hogy ez egy méltó búcsú az ifitől, de az évnek még nincs, vége, 

szeretnénk megmutatni magunkat

 a világkupán is. – kezdte Zupkó Vanda. „Sajnálom, hogy most négyesben nem indulhatunk, de ez a páros kárpótolt minket. – folytatta Szellák Szabina. A két lány vasárnap K-1 200-on néz egymással farkasszemet. „A 200 egyes lelkileg megterhelő lesz nekünk, hiszen nagyon jóban vagyunk és tartunk egymástól.” – árulta el Vanda. “Szerintem a világkupán egyetlen célunk lehet, hogy egy jó pályát menjünk, és akkor nem lehet gond.” – zárta a beszélgetést Szabina. A bronzérem egyébként ebben a számban a Rugási Csilla, Boldis Csenge Anett páros nyakába került.

Férfi K-2-ben Tamási Zsombor és Fodor Bence a rajttól vezetve, de a végén mindössze 16 századdal megelőzve a cseheket nyerték meg a döntőt, míg harmadikként a Majoros Mátyás, Nyerges Áron egység csapott a célba.

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

A nap végére az U15-U17-es négyesek 500 méteres versenyei maradtak. Férfi C-4-ben sokáig úgy tűnt, hogy az ukránok nyerik a döntőt, végül azonban a Papp László, Csanki Márk Bese, Bakos Zoltán, Molnár Csanád összetételű magyar négyes óriási hajrájának köszönhetően 12 századdal előbb ért be a célba.

Női K-4-ben már közel sem volt ekkora izgalom, legalábbis az aranyérem sorsát illetően. A Máró Anna, Fojt Sára, Tóth Diána, Nemes Réka magyar négyes két hajóhosszal verte meg a komplett mezőnyt.

14(!) magyar arany szombat délután

 

A férfiaknál mindössze 26 századdal lemaradva a győztes franciáktól, bronzérmet szerzett a Dobronoky Zalán, Kollek Bálint, Holczer Ákos, Keller Gergő Zoltán alkotta magyar egység.

A nap a mix döntőkkel zárultak. Kenuban a két ukrán egység közé a Kálmán Brenda, Erős Kinga Metta, Molnár Dániel, Puskás Levente négyes fért fel a dobogó második fokára.

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

Ugyanígy végeztek a kajakosok is, itt a Veres Dóra, Tamás Lilla Virág, Horváth Mátyás, Bolehradsky Szilveszter kvartett kapta az ezüstérmeket.

 

14(!) magyar arany szombat délután

 

A magyar csapat éremkollekciója csak szombat délután 14 arany, 15 ezüst és 8 bronz medállal bővült.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók