116 versenyzővel rajtolunk az ORV-n

leg-, leg-, leg

Négy évfolyam 74 versenyszámban küzdj majd az érmekért a jövő heti Olimpiai Reménységek Versenyén, Szegeden. Soha nem volt még ennyi versenyszám, és ennek megfelelően még soha nem volt ennyire népes a magyar csapat egyetlen nemzetközi utánpótlás regattán sem.

A szezon egyetlen nemzetközi gyorsasági utánpótlás versenye jövő héten rajtol Szegeden. Az ORV eredetileg a V4 országok versenye volt, de a mezőny az elmúlt években alaposan kibővült, és a jelenlegi járványügyi helyzet ellenére is több mint 25 ország legjobbjai vesznek részt rajta. 

“A legfontosabb újítás, hogy idén először az utolsó éves ifik, vagyis a 18 évesek számára is rendezünk futamokat – mondta Kubina Ádám, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára. – Az volt a döntéssel a célunk, hogy ez a korcsoport is szerepelhessen 2020-ban nemzetközi versenyen.”

 

116 versenyzővel rajtolunk az ORV-n

 

Ebben a szezonban tehát nemcsak az U15-U17-es korosztály, hanem a 18 évesek is rajhoz állhatnak majd a Maty-éren. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi ifjúsági világbajnokság sztárjai, az egyaránt három olimpia számban érmet nyerő, idén még csak 18 éves Kőhalmi Emese, és Rendessy Eszter is ezen a versenyen búcsúzik az ifjúsági korosztálytól, mindketten rajthoz állnak K-1 500-, és 1000 méteren is. 

 

116 versenyzővel rajtolunk az ORV-n

 

Rajtuk kívül a 74 számban összesen 114 tehetséges magyar kajakosnak és kenusnak szurkolhatunk a jövő hétvégi versenyen. A legnépesebb a 2003-as, és a 2004-es korcsoport, mindkettőben több mint 30 sportolónk készül az ORV-re. 

Négy évvel ezelőtt, a legutóbbi hazai rendezésű ORV-n, Magyarország fölényesen nyert az éremtáblázaton. A mieink akkor 29 arany, 16 ezüst, és 9 bronzérmet szereztek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók