Magyar Telekom-Rubin Lapátolók

Magyar Telekom-Rubin Lapátolók

Név: Magyar Telekom – Rubin Lapátolók
Szín: Ez szerintem már nem lehet kérdés, mivel hívnak minket a „fekete seregnek” és „T-Mobilnak” is ☺ Fekete-magenta.
Megalakulás éve: 2010 (2008, mint T-Mobile)
Város: Budapest
Csapatkapitány/edző: Gál István/ Horváth Csaba (Indián)
Tagok (lány/fiú) Állandó létszámunk nincs, mivel mindig jönnek újak, akik szeretnének a csapatunkkal edzeni, versenyezni. Átlagos létszám 30 fő.
Roadshow indulások: Amennyiben az Országos Bajnokságokat is beleszámoljuk, akkor eddig összesen 15 roadshow állomáson vett részt a csapatunk 2010 óta.
Legjobb idő (200m): Nem az óra, hanem a többi csapat az ellenfelünk ☺ (Őszintén megvallva nem tudjuk!)
Mottó: Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél.

Hogy kerültetek kapcsolatba a sportággal?

A kiindulópont egy Magyar Telekomos belső hírlevél felhívása volt – melyben csapattagokat kerestek sárkányhajó-csapatukba, mert szeretnének elindulni a T-Mobile Vízi Szabadidős Sportfesztivál sárkányhajós versenyén – aminek jóvoltából a jelenlegi csapatkapitányunk is jelentkezett. Talán innen indulhatott el a lavina. A felhívásra többen is jelentkeztek, majd idővel páran lemorzsolódtak, akik maradtak újakat hoztak, és ez így megy tovább a mai napig.

Hányszor tréningeztek egy héten?

Az attól függ. Télen vagy nyáron, világbajnokság előtt vagy után? :)

Jelenleg heti 3-4 edzésünk van. Konditermi, tornatermi és tanmedencés edzések, amelyeken a csapat nagy része részt vesz, de emellett egyéni edzéseket is végzünk fakultatív módon. Tavasztól őszig természetesen az evezésé a főszerep!

Hány kilométert eveztek egy edzésen?

A minimum általában 8km körül van. A táv függ attól, hogy milyen távú versenyre készülünk. Egy hosszabb távú verseny előtt természetesen szükség van az állóképesség fejlesztésére, ezért akár 12-16 km-t is megteszünk egy edzésen. Technikai edzéseket a táv rövidebb, mivel a hangsúly a stílus elsajátításán, gyakorlásán van azokon az edzéseken.

Milyen márkájú hajót/lapátot használtok edzéseken?

Plastex/Kajner

Hány éves a csapat legfiatalabb, illetve legidősebb tagja?

Legfiatalabb tagunk Laczkó Mária „Babi”. Mivel hölgyről van szó nem illik firtatni a korát, de annyit elárulhatunk, hogy még nincs 24 :)

Legidősebb tagunk Kiss Tamás, aki az 53 évével a háta mögött simán lenyom jó pár fiatalt az erőnléti felmérőkön. Szinte minden edzésen ott van, nyáron kerékpárral közlekedik, remek kormányos, és a bal oldalon erősíti a csapatot. Fia, Péter is velünk együtt edz, versenyez.

Csapattagok gyermekei, unokáinak száma?

16 gyermek, 2 unoka

Mi az eddigi legjobb sárkányhajó élményetek?

Nehéz egyet kiemelni, valószínűleg minden csapattagnak más és más. Van akinek talán a 2011-es OB 2. helyünk vagy a tavalyi kecskeméti VB válogató, a milánói VB, vagy amikor Tiszaújvárosban legyőztük a Römit…, de meghatározó élmény volt még a Vogalongát sárkányhajóval, 2 órán belüli idővel végigcsinálni! Amúgy pedig minden sárkányhajóban eltöltött idő külön öröm :)

Ki az a híres kenus v. kajakos, akit szívesen bevennétek a csapatba?

Várunk szeretettel minden híres kenus v. kajakos jelentkezőt a csapatunkba :)

Nemzetközi versenyek, eredmények?

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel a 2012-es kecskeméti válogató versenyen a mix és a férfi csapatunk is kijutott a VB-re egy kis külsős megerősítéssel. Milánóban a ffi csapatunk 20-as hajóban 200 méteren 3. lett, míg ugyanezen a távon a mix 4. helyezést ért el.

Részt vesztek csapatként más sporteseményeken?

IGEN, igyekszünk minél többféle sportágban ott lenni! 2012-ben a mi kezdeményezésünkre jött létre együttműködés az MKKSZ és a BSI között egy sárkányhajós futóverseny sorozatra, mely 4 versenyből állt. Legjobb tudomásunk szerint sajnos leginkább csak a mi csapatunk vett részt a versenyeken. :( Szeretnénk, ha ez idén megváltozna és ellenfelünk, kihívónk is akadna futóversenyeken. Keressétek a Lapátolók mezeket!!

Emellett vannak még a csapatban hegyikerékpárosok, szörfösök, síelők és vízilabdások is.

Van beavatási szertartás a csapatba kerüléskor? Mi az?

Térden állva könyörgünk az újaknak, hogy rendszeresen járjanak edzésre :), de egy nagy adag sütemény és egy kimerítő szintfelmérő is egyenes út a csapatba kerüléshez.

Nálatok a lányok vagy a fiúk a kitartóbbak?

Azt hiszem egyértelműen a fiúk a kitartóbbak. Nekik ez nem csak a sárkányhajózásról szól, hanem a jó kondiról, formás felsőtestről… :)Természetesen a lányok közt is van olyan, aki a kezdetek óta a csapat oszlopos tagja, szóval rájuk is lehet számítani az edzéseken, versenyeken.

Ki a hangulatfelelős az edzéseken, versenyeken?

Nehéz lenne megmondani ki a hangulatfelelős a csapatban. Ezt a súlyos felelősséget nem bírja el egyetlen csapattársunk sem, ezért megosztjuk egymás között. Néha még a legcsendesebb edzőtársak is tudnak olyan megnyilvánulást produkálni, hogy dől a csapat a nevetéstől. Mindig jó a hangulat, legyen szó edzésről, versenyről vagy épp buliról! :)

Hány tetoválása van a csapatnak összesen?

Soha nem számoltuk össze, de láttunk már itt-ott feltűnni párat. Kettőnél több van, az biztos. :)

Hány liter sört/bort tudtok körülbelül meginni együtt 1 óra alatt?

Hány liter sört ne tudnánk meginni!? :) Valószínűleg ebben a versenyszámban is ott vagyunk az elsők között. De ha jófajta házi pálinkáról van szó, akkor biztosan nincs ellenfelünk!

Figyelemmel kíséritek a kajak-kenu sport eseményeit?

A legtöbb csapattag figyelemmel kíséri. Többen voltunk jelen a 2011-es szegedi kajak-kenu VB lelátóján, és volt csapattársunk a londoni Olimpián is a szurkolók közt.

Nagy örömmel osztottuk meg a jobbnál jobb olimpiai eredményeket. Mi több! A többi sportág eseményeinél is együtt kaptunk szívinfarktust (férfi kézilabda), úszott könnyben a szemünk (Risztov Éva) vagy csaptunk büszkén a levegőbe (Szilágyi Áron, Berki Krisztián, Pars Krisztián). A kajakos lányok előtt leborulunk, a Dombi–Kökény arany pedig igazi katarzis volt!

Mikor kezdtetek sárkányhajózni?

A csapat jelenlegi „kemény magja” először 2008-ban találkozott. Az akkori véleményünk szerinti kemény edzésekkel készültünk a Sukorón megtartott T-Mobile Vízi Szabadidős Sportfesztivál sárkányhajós versenyére, mint a T-Mobile csapata. Legnagyobb örömünkre a B döntő 1. helyét csíptük meg, mely hatalmas örömmel töltötte el a csapatot, hiszen szabadidősök voltunk heti 1 edzéssel :)

Bármi, amit el szeretnétek mondani?

LAPÁTOLÓK! HAJRÁ! LAPÁTOLÓK! HAJRÁ! LAPÁTOLÓK! HAJRÁ! :)

Teljes galéria megtekintése