KOLÓnia

KOLÓnia

Név: KOLÓnia Általános Sportegyesület
Szín: kék-fekete és a sárkányunk félelmetes VÖRÖS!!
Megalakulás éve: 2010
Város: Budapest
Csapatkapitány/edző: Csanádi József / Wohner Kriszta
Tagok (lány/fiú) 37 (19 lány /18 fiú)
Roadshow indulások: 2010-ben belekóstoltunk egybe, ami sikeresen végződött, s ezen fellelkesedve 2011-től szinte mindegyiken elindultunk! Évente kb. egyet hagytunk csak ki
Legjobb idő (200m): hátszélben, vagy szembeszélben? (volt az már 0:50 alatt ☺)
Mottó: Sárkányhajó nélkül élni lehet, de minek? ☺

Hogy kerültetek kapcsolatba a sportággal?

Csapatunk 2010 óta foglalkozik intenzíven sárkányhajózással. Kezdetben kajakos gyerekek szüleiből álló, teljesen amatőr, kis hobbi társaság volt a miénk. Edzőnk, Wohner Kriszti a gyerekeink kajakedzője, egyben sárkányhajó versenyző, többszörös világbajnok. Lassan-lassan, ahogy fejlődött az MKKSZ sárkányhajó szakágának versenyrendszere, ahogy jöttek az első kisebb-nagyobb sikereink, úgy kaptunk mi is egyre nagyobb kedvet a rendszeres edzésekhez és a komolyabb felkészüléshez. Mára tagjaink között többségben vannak, akik azóta csatlakoztak hozzánk, létszámunk örvendetesen gyarapszik. Folyamatosan fejlesztjük erőnlétünket, technikánkat, csiszoljuk evezési stílusunkat, javítjuk a csapatszellemet. Büszkék vagyunk rá, hogy ma már semelyik csapat sem mehet biztosra ellenünk! Igyekszünk méltóak lenni névadónk, Koló (Kolonics György) emlékéhez. Szeretnénk 2013-ban is odacsapni a többieknek!

Hányszor tréningeztek egy héten?

Télen háromszor, nyáron háromszor-négyszer. Szorgosabbak persze többször is!

Hány kilométert eveztek egy edzésen?

8-12 km-t

Milyen márkájú hajót/lapátot használtok edzésen?

Swift Racing hajó, Kajner, Braca és saját fejlesztésű lapátok

Hány éves a csapat legfiatalabb, illetve legidősebb tagja?

A legfiatalabb még nem, a legöregebb már nem tud beszélni… (Amúgy: 17 / 59 )

Csapattagok gyermekei, unokáinak száma?

Számos (néha túl sok is J )

Mi az eddigi legjobb sárkányhajós élményetek?

Több emlékezetes élményünk is van; az első a 2010-es világbajnokság betétfutamában való szereplés. Aztán egy szolnoki meghívásos verseny, iszonyú, szakadó esővel, open-air öltözővel. Aztán a jótékonysági túra Visegrádról Budapestre. Aztán főleg a 2000m-es versenyek, ott általában nagyon kiélezett küzdelmeket folytattunk eddig, és sokszor értünk el nagyon jó eredményt. Külföldön is szerepeltünk, Ulmban képviseltük a magyar színeket (szó szerint, mert kifestettük az arcunkat). Itt azt hitték mi vagyunk a magyar válogatott és rettegtek tőlünk.J

Ki az a híres kenus v. kajakos, akit szívesen bevennétek a csapatba?

Nem szeretnénk neveket kiemelni, nagyon szeretjük a magyar versenyzőket. (Többekkel volt szerencsénk már együtt edzeni, versenyezni.)

Nemzetközi versenyek, eredmények?

Ld. fentebb. Valamint voltak, akik képviselték csapatunkat a tavalyi milánói vb-n.

Részt vesztek csapatként más sporteseményeken?

Néhány elvetemült tagunk futóversenyeken szokott indulni. Aztán ott vannak a geocaching túrák, amelyen évek óta rendszeresen szerepelünk. Az ügyesebbek indulnak masters kajakversenyeken is.

Van beavatási szertartás a csapatba kerüléskor? Mi az?

Hát…. Beszéljetek a CSK-val….

Nálatok a lányok, vagy a fiúk a kitartóbbak?

A lányaink fantasztikusak! Medencés versenyeken verhetetlenek, ott – de persze szabad vízen is – a hajó motorjai, iszonyú erősek, kitartóak, lelkesek (mernék mást írni…!)

Ki a hangulatfelelős az edzéseken, versenyeken?

Nekünk erre nem kell külön felelős; keményebb edzések vége felé mondjuk a lihegéstől már nem halljuk a poénokat. (Tudjátok, hogy van ez: aki dumál, az nem húz rendesen és fordítva … J )

Hány tetoválása van a csapatnak összesen?

Még nem készült felmérés, de a CSK majd megfontolja a részletes számolást (ehhez persze tüzetes vizsgálatra van szükség).

Hány liter sört/bort tudtok körülbelül meginni együtt 1 óra alatt?

Mi sportemberek vagyunk és természetesen egy korty alkoholt sem fogyasztunk! (Nem a fenét… Csak a végén nem emlékszünk, de másnap felébredve olyan, mintha kiraboltak volna bennünket)

Figyelemmel kíséritek a kajak-kenu sport eseményeit?

Természetesen, hiszen sok kajakos szülő is van köztünk, és némelyikünk gyermeke már a nemzetközi mezőnyben ér el sikereket: U23, ifjúsági, serdülő korosztályban. De amúgy is sok kajakos és kenus barátunk van.

Bármi, amit el szeretnétek mondani:

Izgalommal várjuk, hogy fog működni az új versenyrendszer. A sok előzetes megbeszélés és munka biztos meghozza a gyümölcsét és idén így egy még izgalmasabb, kiegyensúlyozottabb és igazságosabb versenysorozat vár ránk. Ehhez reméljük, hogy a Szövetségtől a szakág megkapja a kellő erkölcsi és anyagi támogatást, hiszen ne felejtsük: a síkvíz, a túra, a szlalom mellett már ez a szakág is rengeteg embert megmozgat.  Izgalmas, sportszerű versenyeket, vidámságot kívánunk minden csapatnak idén is!  http://www.koloniase.hu

Teljes galéria megtekintése