Volt szél, tarajos hullám, hajótörés és nagy küzdelem

Maratoni válogató

Az erős észak-nyugati szél megnehezítette a versenyzők dolgát a ráckevei maratoni válogatón. Volt borulás, hajótörés, de okos, taktikus versenyzés is. Nézzük meg, mit hozott a nap.

A férfi kajakosok versenyében gyorsan kialakult egy négyes boly: Boros Adrián, Petró Ádám, Máthé Krisztián és Györgyjakab Máté lapátolt együtt. Petró leszakadt, az utolsó három körre pedig ketten maradtak az élen: Boros és Györgyjakab.

„Az utolsó futáshoz együtt érkeztek, de Boros Adrián hajóját nekiütötte a futószakasz utolsó kordonjának, s egy tíz centis darab kitört a hajóból. Az utolsó kiskörben a beáramló víz miatt nagyon okosan úgy evezett Adrián, hogy megbillentette hajóját, s a végén olyan finist vágott le, hogy legyőzte Györgyjakab Mátét” – mondta Weisz Róbert, a maratoni szakág vezetője.

A női kajakosoknál részben hasonlatos volt a koreográfia: Horváth Noémi és Mihalik Sára vezetette a legtöbbet azt a bolyt, amelyben helyet foglalt Kiszli Vanda és Czéllai-Vörös Zsófia is. Kiszli és Mihalik sokat borult a futószakasz beszálló részénél, a negyedik futószakasz során pedig Horváth Noémi hajója tört Boros Adriánéhoz hasonlóan. Ennek következtében olyan hátrányt szedett össze, hogy már nem tudott felmenni, Mihalik Sára pedig a célegyenesben le tudta hajrázni Kiszli Vandát. A bronzérmes Czéllai-Vörös Zsófia lett.

A férfi kenusoknál Dóczé Ádám és Dóri Bence Balázs a harmadik körtől lógott meg, előbbi az első, utóbbi a második helyen zárt, míg Nagy Gergely Balázs a bronzérmet szerezte meg.

Női kenuban már az nagy szó volt, hogy ilyen időjárási körülmények között is helyt tudtak állni a lányok: a versenyt Lakatos Zsanett nyerte Bragato Giada és Kisbán Zsófia előtt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók