Világbajnokot vert K-1 1000 méteren Csipes Tamara

A tavalyi vb-n aranyérmet szerző Bodonyi Dóra szinte végig vezetett, de az utolsó 100 méteren nem bírt az olimpiai bajnokkal. A női ezer párosoknál is honvédos siker született, Medveczky Erika most Hagymási Rékával nyerte a válogatót.

K-1 1000 méteren sokáig hagyta vezetni Bodonyi Dórát Csipes Tamara. 800-850 méterig úgy tűnt, hogy a szám aktuális világbajnoka az első válogatót is behúzza, de a Honvéd olimpiai bajnoka remekült taktikázott, hatalmasat robbantott a finisben és nyert Bodonyi, valamint saját csapattársa, Pupp Noémi előtt.

Csipes Tamara összesen négy számban állt rajthoz a hétvégén. 3 ezüstérem után szerzett K-1 1000 méteren aranyat.

Női 1000 méteres párosban összesen két egység állt rajthoz, de két nem akármilyen. Hagymási Réka és Medveczky Erika a 200 méter után szerzett ezüstérem után a leghosszabb távon is odaállt. Medveczky 2 éve Farkasdi Ramónával nyert vb-aranyérmet ebben a számban, tavaly pedig Csipes Tamarával, a másik egység, Bakó Olga és Biben Karina Klaudia pedig korosztályos világbajnok.

A nagy csata ennek ellenére elmaradt, végig vezetve nyert a rutinosabb duó, vagyis a Hagymási, Medveczky páros.

“Ez a táv fizikailag is hosszú és fejben is, több mint három percig koncentrálni kell, de jó motor volt mögöttem, ez levette rólam a terhet egy kicsit – mondta a K-2 200 méteren világbajnok Hagymási Réka. – Nagy szerencsém van, hogy két olyan klasszissal készülhetek egy csoportban, mint Csipes Tamara és Medveczky Erika, és az edzőm, Csipes Ferenc nekem is lehetőséget ad arra, hogy kijussak világversenyre. Remélem, hogy a második válogatón is nyerünk ebben a számban és a 200-at sem adjuk fel, mert abban is van potencia.”

Az I. válogató vasárnap délután az 500 méteres férfi kajakos és női C-1-es, valamint a férfi C-11000 méteres döntőkkel folytatódik.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók