Versenyrutinra hajt a szülés után visszatérő Csipes Tamara – videó

Hét héttel a szülés után máris elkezdte az edzéseket Csipes Tamara, aki tavaly november 22-én adott életet kislányának, Olíviának.

Visszatérés
Hír

„Az a legfontosabb most, hogy kialakítsuk úgy az életünket, hogy hozzászokjunk ezekhez a körülményekhez, és minél több edzés beleférjen az időmbe” – nyilatkozta a Digi Sportnak a 28 éves olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kajakos.

Csipes Tamara szerencsésnek vallja magát, mert eddig engedi őt pihenni kislánya, Olívia, másra viszont nehezen van ideje. „Szerencsére nagyon jó babám van, sokat alszik, így én is tudok pihenni. Időszűkében vagyok persze, mint minden anyuka, nem lesz egyszerű belezsúfolni egy napba két edzést.”

A magyar szövetség örökös bajnoka ennek ellenére úgy fogalmazott, hogy négy hét múlva már szeretne olyan formába lendülni, hogy ha edzője bármit kér tőle, azt meg tudja csinálni. Célja természetesen nem rövidtávú, tehát nem feltétlenül 2018-ban szeretne jó eredményeket elérni.

„A tokiói olimpia a fő cél, ennek megfelelően kell felépítenem az évet. Szeretnék akkor is versenyezni, ha úgy érzem, hogy nem sikerült túl jól a felkészülésem, mert a versenyrutint meg kell az idén szereznem” – mondta Csipes Tamara.

A fagy sem fogott ki a versenyzőkkel a Héraklész felmérőn

A hétvégén lezajlott a Héraklész fizikai erőfelmérő utolsó állomása, Győr és Paks után Tiszaújvárosban is a tavalyinál többen jelentek meg a helyszínen.

Hír

A három felmérőn összesen több mint 1800-an vettek részt, Győrben körülbelül 800, Pakson 600, a hétvégén Tiszaújvárosban pedig több mint 400 sportoló mérte fel, hogy milyen állapotban van a téli alapozási időszak végén akár a tavalyi önmagához, akár a többi versenyzőhöz képest.

„A hétvégén nagyon ködös, hideg, párás volt a reggel, a fagyott futópályára tervezett Cooper-teszt helyett betonon tudtak futni a sportcsarnok körül a versenyzők, de ezt leszámítva minden tökéletesen sikerült. A korábbi éveknél nagyobb létszám volt minden helyszínen, és a paraszakág képviselői is megjelentek a hétvégén” – nyilatkozta a paraválogatott szövetségi kapitánya, Weisz Róbert.

Doma Gergő szakmai igazgató elmondta, hogy a Héraklész fizikai felmérő a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egy kiemelt fontosságú eseménye, amely hagyományt hosszú távon kívánják továbbvinni.

„Mindamellett bizonyos gyakorlatokban tervezünk némi finomítást. Nagyobb hangsúlyt fektetünk a sportágspecifikus képességek és készségek mérésére, az ízületi mozgékonyság megőrzésére és a törzsizmok megerősítésére. Ezzel kapcsolatban egy munkaanyag-tervezet már az asztalomon van, amelyeket különböző edzői egyeztetői fórumokon szeretnék végleges formába önteni. Köszönöm az edzőkollégák áldozatos munkáját, és hogy évről évre nagyobb számban és kiváló felkészültséggel érkeznek a Héraklész fizikai felmérőre” – mondta Doma Gergő.

Fotók Facebook-oldalunkon:

Nádas és Balaska is küzd a négyesbe kerülésért

A tavaly 500-on párosban és négyesben is Európa-bajnok Nádas Bence, valamint a párosban 200-on vb-címet nyert Balaska Márk is szeretne bekerülni az 500 négyesbe – ezért dolgoznak most Dél-Afrikában.

Hír

Az idén az olimpiai számnak számító 500 férfi kajaknégyesre rendhagyó, K1 400 méteres tájékoztatót írt ki Hüttner Csaba szövetségi kapitány, hiszen időben körülbelül ez a versenytáv egyezik meg az 500 négyessel.

A Dél-Afrikában edzőtáborozó Nádas Bence és Birkás Balázs is el fog indulni a K1-es válogatón, előbbi K2 500 méteren is rajthoz állna. „Nagyon sokan állunk rajthoz 400-on, nem tudom, hogy ki lesz a favorit, hiszen egy új távról van szó. Ráadásul minden évben jönnek új nevek, az idén is lehetnek meglepetések. Párosban ismét Tótka Sándorral pórbálunk majd menni, a többi még a jövő zenéje, de szeretnék az idén még 1000 méteren is versenyezni.”

A Balaska Márkkal tavaly a világbajnokságon 200 párosban aranyérmet nyert Birkás Balázs az idén 200 egyesben is szeretne bizonyítani az 500 méter mellett.

Hogy mennyire elégedettek a körülményekkel Nádas Bencéék, a helyszínen készített videointerjúnkból ezt is megtudhatják: