Verseny, bazár, élmények Rabatban

A montemor-o-velhói ifjúsági és U23-as világbajnokságot követően Németh Tamás vezetésével három aranyérmesünk, Racskó Fruzsina, Sólyom Dóra és Kuli István utazott el Marokkóba, ahol a marokkói szövetség meghívására részt vettek egy rabati versenyen.

Három kitűnő „nagykövettel”, az ifjúsági világbajnok Racskó Fruzsinával, Sólyom Dórával és Kuli Istvánnal képviseltette sportágunk magát Rabatban, ahol a Marokkói Kajak-Kenu Szövetség meghívására egy két napos versennyel egybekötött látogatáson vettek részt a versenyzők.

„A marokkói szövetség meghívására négy napot tölthettünk el Marokkóban – kezdte az élménybeszámolót Németh Tamás, a magyar csapat vezetője. – Ifjúsági versenyzőink számára ez afféle jutalom volt, és a világbajnokság után természetesen nem okozott gondot számukra a rabati verseny sem, amelyen 5000 és 1000 méteren rendeztek versenyeket, valamint volt egy játékos szlalomviadal is. A lényeg ezúttal a kapcsolatépítés, a sportág népszerűsítése volt, és a meghívást viszonozza a szövetségünk, hiszen hamarosan marokkói versenyzők jönnek a Gubacsi hídnál lévő Kolonics György Vízisport Központba edzőtáborozni, és rajthoz állnak majd a szeptemberi győri maraton világbajnokságon is.”

És hogy a fiatalok mennyire élvezték ezt az utazást?

„Izgalmas volt, hogy megismerhettünk egy másik kultúrát. Nagyon örültem neki, hogy a versenyek utáni napon volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit körbenézzünk Rabatban is. Megnéztük az óvárost, vásárolgattunk a bazárban, igazán jól éreztük magunkat” – mondta Kuli István, aki a világbajnokságon K-1 200 méteren állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók