Vasbányai Henrik nyerte a szétlövést

Szétlövés

Vasbányai Henrik is készülődhet az augusztus végi racicei világbajnokságra, miután a szegedi szétlövésben legyőzte a csepeliek olimpiai bronzérmesét, Kiss Tamást.

Ma délelőtt Vasbányai Henrik nyerte meg a férfi C-1 1000 méter szétlövését Szegeden. A világbajnoki indulásért zajló csatában 800 méterig Kiss Tamás vezetett, Henrik egy hajón belül volt hozzá képest, ám az utolsó indítással sikerült lehajráznia ellenfelét, és egyértelmű győzelmet aratott.
“Nagyon fájt ez a csata és az is, hogy a második válogatót elrontottam. Szidtam is magam, hogy most szétlövésre kell készülődnöm, de meglett az eredménye az edzéseknek. Az Európa-bajnokság és a velem szemben támasztott eredménykényszer kihozott a gödörből, visszazökkentett fejben. A szétlövésen Tamás szinte végig előttem haladt, de ez most nem tört meg, nem álltam le, mert éreztem, hogy jó iramot megyek, jól eveztem és biztos voltam benne, hogy ebben a szembeszélben nem fogja végigbírni ezt a tempót” – nyilatkozta Vasbányai Henrik a szétlövést követően.
Ma délután 16 órakor Kiss Tamás Fekete Ádám meccsel a C-1 500 méter indulási jogáért.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók