Varga Ádám duplázott Ráckevén

Válogató

A férfi kajakosoknál a KSI-s Varga Ádám két aranyéremmel zárta a hétvégi ráckevei maratoni válogatót, a hölgyeknél nagy csatát hozott a női egyes döntője Csikós Zsóka és Fekete Dorina között, míg kenuban Adolf Balázs megmutatta, hogy edzőjéhez, Pétervári Pálhoz hasonlóan igazi specialistája ennek a szakágnak.

Varga Ádám duplázott a hétvégén Ráckevén. Szombaton egyesben Lukács Istvánt és Pigler Donátot legyőzve állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg párosban a friss Európa-bajnok Vékássy Leventével győztek – pedig a páros még a verseny alatt is „összeszokóban” volt.

„A szombati egyesben Ádám volt a leggyorsabb, Lukács István pedig az idény végére összeszedte magát, sikerült megszokni a hajóját, jó versenyzéssel szerzett második helyet Pigler Donát előtt. Aki talán a hétvége egyik nagy vesztese volt, hiszen párosban is harmadikok lettek Domanits Richárddal, pedig az utolsó futószakaszig úgy tűnt, versenyben vannak a világbajnoki induló helyért, ám a rossz beszállás megpecsételte a sorsukat. A második helyen Bodnár Balázs és Horváth Balázs párosa zárt, míg Varga Ádám és Vékássy Levente kimagaslott a mezőnyből, de ők az egész verseny alatt szokták egymást, hiszen eddig nem nagyon eveztek együtt, volt olyan beszállásuk, amit félreültek, de a végére megoldották a feladatot” – mondta Dónusz Éva utánpótlás kapitány.

Női kajakban szombaton a párosok versenyét bonyolították, s a rajtlista alapján több ígéretes egység is volt, ám a Fekete Dorina, Biben Karina, valamint a Lucz Anna, Csikós Zsóka páros is feladta a versenyt – előbbiek beborultak a nagy hullámzásban, utóbbiaknak kormánygondjai adódtak. A viadalt Bakó Olga és Kőhalmi Emese párosa nyerte meg, pedig a KSI-s lányok a bíróktól még 15 másodperces büntetést is kaptak egy vitatott helyzet kapcsán. Bakóék végül behozták a szekszárdi Nagy Viktória, Korsós Zsófia kettőst, meg is nyerték a versenyt, míg a harmadik helyen Pető Adél és Angyal Villő párosa zárt.

Egyéniben már a verseny elején egy négyes boly alakult ki, amelyben a két szekszárdi lány mellett ott volt Csikós Zsóka és Fekete Dorina is. Utóbbinak a futószakaszokon gondjai voltak, többször lemaradt az élbolytól, ám a vízen mindig ledolgozta a hátrányát. Az utolsó futás után, a cél előtti utolsó kilométeren érte utol a többieket, s óriásit finiselt Csikós Zsókával az aranyért. A két hölgy között nem volt fél hajónyi a különbség a végén. A harmadik helyen Nagy Viktória érkezett.

„Nagyon izgalmas volt ez a verseny, Fekete Dorina többször bizonyította szívósságát, Csikós Zsóka pedig megmutatta, hogy bár a gyorsasági szakágra készült az idén, a maratoniban is remek képességekkel rendelkezik, végig uralta a távot” – folytatta a kapitány.

Hasonlóan jó képességei vannak a szentendrei Adolf Balázsnak, akinek edzője a korábbi maratoni világbajnok Pétervári Pál. Egyesben remek versenyzéssel nyert Simon Sebestyén és Fejes Dániel előtt. Utóbbiak párosban visszavágtak, bár hozzá kell tenni, ügyesen versenyzett az egy oldalon evező Adolf Balázs, Horváth Márton duó is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók