Válogató „hólében”

A hétvégén a wildalpeni Európa Kupán válogatóztak rafting csapataink az indonéziai világbajnokság indulási jogáért. Íme egy kis beszámoló a hétvége történéseiről – Fodor Szabolcs tollából.

Gyakorlatilag mondhatjuk, hogy hazai környezetben, bár szakadó hóesésben, szinte hólében szálltak hajóba a magyar raftingosok az ausztriai Wildalpenben az Európa kupákért és az indonéziai világbajnokság indulási jogáért.

A lányoknak már a versenyre kijutás is izgalmasan sikerült, mert a bécsi elkerülő hosszú emelkedőjén a csapatbusz feladta a küzdelmet. Öröm az ürömben, hogy a Kanyon Raft Team-es fiúk szellősen indultak útnak, így segítséget tudtak nyújtani a bajba jutott lányoknak a kijutásban.

A férfiaknál új ellenfelére is számítottunk az Ordana Rafting Team révén, ám végül csak a Kanyon Raft Team és a Hungarian Hedonists szállt ringbe. A Kanyon Raft Team nem csak a válogatót nyerte meg, de a 32 induló csapatból összetett második helyezéssel fejezte be a havazással és jellemzően egész napos fagyoskodással fűszerezett versenyt.

A lányoknál az Alpes-Rafting Ladies és a Rafting Ladies egységek között előbbiek számára zárult nagyobb sikerrel a verseny. A 13 női egységből az Alpes-Rafting Ladies a 10., míg a Rafting Ladies a 12. helyen végzett összetettben.

Az Európa Kupán 9 ország, több mint 45 csapata vett részt.

EREDMÉNYEK

Kanyon Raft Team
Sprint: 5. hely
Head to Head: 3. hely
Szlalom: 6. hely
Down River: 2. hely
Összetett: 2. hely

Hungarian Hedonists
Sprint: 23. hely
Head to Head: 21. hely
Szlalom: 21. hely
Down River: 24. hely
Összetett: 24. hely

 

Alpes-Rafting Ladies
Sprint: 10. hely
Head to Head: 10. hely
Szlalom: 12. hely
Down River: 8. hely
Összetett: 10. hely

 

Rafting Ladies
Sprint: 6. hely
Head to Head: 6. hely
Szlalom: 8. hely
Down River: nem álltak rajthoz
Összetett: 12. hely

 

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók