Vadvizes álmok

A hétvégén az ausztriai Wildalpenben rendezik meg a rafting világbajnoki válogatót, amelyre az idén újoncok is jelezték részvételi szándékukat. A világbajnokságot decemberben Indonéziában tartják.

Egy új csapat, az Ordana Rafting Team is bemutatkozik a hétvégi wildalpeni rafting világbajnoki válogatóversenyen. A Vajkai Attila, Debreceni László, Veres István, Vajkai Levente, Veres Áron, Orlovszki Sándor alkotta csapat 2010-ben alakult, és jelentősebb európai versenyen még nem vett részt. Az egység, amely eddig Ukrajnában tette próbára magát, a mostani wildalpeni válogatót tájékozódó jellegű viadalnak szánja, és valóban nagy meglepetés lenne, ha felülmúlnák a nagy nemzetközi rutinnal rendelkező Kanyon Raft Team csapatát, amely már világ- és Európa-bajnoki aranyéremmel is büszkélkedhet. A Kanyon Raft Team 2002-ben alakult, tagjai mögött vadvizes rutin és képzett túravezetői háttér van, összeállítása – az alapembereket leszámítva – folyamatosan frissül, síkvizes és vadvízi kenusokkal egészül ki (Fodor Szabolcs, Takács Máté, Takács Viktor, Odor Csaba, Koletics Péter, Markovics András, Nagy Szabolcs, Simon Ádám). Az UTE kajak-kenu vízitelepén készülő egység erre a szezonra is nagy célokat fogalmazott meg: a tavaly áradás miatt elmaradt, május 19. és 24. között megrendezésre kerülő boszniai Európa-bajnokságon dobogós helyet szeretne elérni, az Európa Kupa-sorozatban összesítésben a legjobb három között szeretnének zárni és természetesen ott szeretnének lenni a decemberi indonéziai világbajnokságon is a versenyzők.

A nőknél a hagyományoknak megfelelően a Rafting Ladies (Berekalli Éva, Egedy Nóra, Pásztorné Szakállas Éva, Rozs Bettina) rajtol a legnagyobb eséllyel. Az egység szintén ott lesz a boszniai Európa-bajnokságon, amelyen a csapat az Alpes-Rafting Team két kiválóságával, Lakner Zitával és Zakar Edinával egészül ki. A Rafting Ladies is érmes álmokat dédelget: az Európa-bajnokságon a 3-6. hely, míg sikeres válogató esetén Indonéziában a 3-10. hely valamelyikét célozzák meg.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók