Vad Ninetta: Simi ismét megszerettette velem a kajakozást

Láthatóan meghatódott az ünnepségen. Igen, már a győzelmeimről szóló videók közben elérzékenyültem, jó volt újra látni ezeket a pillanatokat, pedig alapjában véve nem szeretem visszanézni a versenyeimet. A váltóban elért arany nem volt benne a repertoárban, de most megható volt így egyben látni, hogy mit értem el az elmúlt évek során – mondta Vad Ninetta. […]

Hír

Láthatóan meghatódott az ünnepségen.

Igen, már a győzelmeimről szóló videók közben elérzékenyültem, jó volt újra látni ezeket a pillanatokat, pedig alapjában véve nem szeretem visszanézni a versenyeimet. A váltóban elért arany nem volt benne a repertoárban, de most megható volt így egyben látni, hogy mit értem el az elmúlt évek során – mondta Vad Ninetta.

Az ilyen ünnepi pillanatokban egy kicsit értékel is az ember. A sikerek fényében átgondolja, hogy hol is tart a pályán. Ön hol jár?

Visszajövőben. Volt egy-két év, ami nem úgy sikerült, ahogyan terveztem, elképzeltem. Az edzőváltásnak, vagyis Simon Miklósnak és az új klubomnak, a Vasasnak köszönhetően most tartok azon a szinten, ahová vissza akartam kerülni. De innen még szeretnék javulni, előrelépni. Nyilván az én terveimben is ott van egy ötkarikás szereplés. Nem mondom, hogy ötszáz egyest szeretnék nyerni, mert túlzás lenne. Én igazi csapatember vagyok, álmaimban egy négyes győzelem szerepel, és ha a sors is úgy akarja, akkor egy párosindulás.

Az öt világbajnoki győzelméből három négyesben született. Idén bebizonyította, hogy igenis lehet önre számítani?

Nagyon remélem. Hátul megtaláltam a helyem a hajóban. Ott egyszerűen jól ki tudom dolgozni magam, megvan a fizikumom, az erőm hozzá, gyors a csapásom is, így bízom benne, hogy a többieknek is bebizonyítottam, hogy bevethető ember vagyok.

Mint már említette, 2016-ban váltott edzőt, az Angliából hazatérő Simon Miklóssal folytatja a felkészülést. Simi miben más, mint az eddigi edzői?

Sok-sok beszélgetéssel elérte, hogy legyen önbizalmam, hogy másként tekintsek a kajakozásra, mint eddig. A találkozásunk előtt volt két rossz évem, nem élveztem a munkát, se a versenyeket. Mindenen görcsöltem, de ő ismét megszerettette velem a kajakozást. Ennek az idénynek minden pillanatát élveztem, és nem csak mentálisan rakott rendbe, de technikailag is sokat segített. Igaz, sok időnk nem volt a technikát csiszolgatni, talán jövőre ez is jobban összeáll majd.

Ha már a következő idényt említi, bővül a hazai mezőny, hiszen visszatérnek szülésből olimpiai bajnokaink, Kozák Danuta és Csipes Tamara is. Mennyiben lesz más az az év?

Először is, kívánom nekik, hogy zökkenőmentesen tudjanak visszatérni, és nagyon várom már, hogy újra csatázzunk a vízen. Egyik év sem könnyű, nyilván a 2018-as sem lesz az, de bízom benne, hogy az ideinél is jobb teljesítményt tudok majd lerakni az asztalra.

4200 futó áll rajthoz a Kolonics György emlékfutáson

Október 23-án elrajtol a Kolonics György emlékfutás, amelyre 4200 nevezés érkezett. A futók 2 és 11 kilométeren, valamint félmaratonin versenyezhetnek. Szombaton és vasárnap 12-18 óráig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség székházában át lehet venni a rajtszámokat.

Koló futás
Hír

Hogy miért éppen október 23-án rendezi meg a Kolonics György Alapítvány a Kolonics György emlékfutást?

Mert Koló rendszeres részvevője volt a Bécs-Budapest szupermaratoni utolsó szakaszának, az október 23-án Budakesziről induló és a Hősök terére érkező félmaratoninak. Sőt, volt, amikor ő rajtoltatta el a mezőnyt ezen az ötnapos versenyen. Szupermaratoni már két éve nincs, de a Kolonics György Alapítvány minden október 23-án megrendezi az emlékfutást, amelynek központja a Népszigeten lévő KSI vízitelep.

Az eseményre ma lezárult a nevezés, 4200 futó regisztrált, köztük olimpiai és világbajnoki érmes kajakosok és kenusok. A szervezők információi szerint a rajtszámok átvétele már szombaton és vasárnap megkezdődik, 12 és 18 óra között a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Latorca utcai székházában lehet átvenni a rajtszámokat. A szervezők kifejezett kérése, hogy a verseny napján senki se próbáljon meg autóval bemenni a Népszigetre, mert nem lehet, az Északi összekötő híd le lesz zárva. A Duna Plaza parkolója lesz megnyitva a versenyzők és kísérőik számára. Új információ, hogy a nagyszámú nevezés miatt megváltozott a verseny programja, amely az esemény Facebook oldalán érhető el.

Csabai Edvin, a Kolonics Alapítvány elnöke elmondta: a női és férfi dobogósok érem díjazásban részesülnek, a félmaratoni során a legjobb női és férfi kajakos vagy kenus versenyző vándorserleget kap. Emellett nagy értékű tárgynyereményeket is kiosztanak, a több mint 10 nevezést leadó kajak-kenu klubok között egy 200 ezer forint értékű fűnyírót sorsolnak ki a szervezők. A félmaratonin az összes célba érkező egyedi érmet vehet át.

Megkezdődött a kölyöktábor Dunavarsányban

5 edző, 27 egyesület, 76 gyerek – ez számokban a hétfőn kezdődött kölyök válogatott tábor. Egy héten át Dunavarsányban edzenek a 12-13 éves korosztály legjobbjai, akiket meglátogatott Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány.

Hír

Megkezdődött a felkészülés a 2018-as szezonra a kölyök válogatott számára. Huszonhét egyesületből 76 gyerek utazott el Dunavarsányba, ahol öt edző, Major Ildikó, Kovács Gábor, Hargittai István, Kása Ferenc és Révész Zoltán irányításával edzenek a fiatalok, akik a jó időnek köszönhetően napi két vizes edzésen tudnak részt venni.

„Szombat délelőttig lesznek itt a fiatalok, akik napi három-négy edzésen vesznek részt. A hat nap során természetesen időre menéseket is végzünk, 2000 méteren és 10 kilométeren mérjük fel, hogy milyen állapotban vannak a gyerekek – mondta Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány. – A gyerekek már nagyon várták ezt a tábort, az ő életükben mérföldkő, hogy itt lehetnek és remek edzők irányításával végezhetik a munkát.”