Vad Ninetta: Simi ismét megszerettette velem a kajakozást

Láthatóan meghatódott az ünnepségen. Igen, már a győzelmeimről szóló videók közben elérzékenyültem, jó volt újra látni ezeket a pillanatokat, pedig alapjában véve nem szeretem visszanézni a versenyeimet. A váltóban elért arany nem volt benne a repertoárban, de most megható volt így egyben látni, hogy mit értem el az elmúlt évek során – mondta Vad Ninetta. […]

Láthatóan meghatódott az ünnepségen.

Igen, már a győzelmeimről szóló videók közben elérzékenyültem, jó volt újra látni ezeket a pillanatokat, pedig alapjában véve nem szeretem visszanézni a versenyeimet. A váltóban elért arany nem volt benne a repertoárban, de most megható volt így egyben látni, hogy mit értem el az elmúlt évek során – mondta Vad Ninetta.

Az ilyen ünnepi pillanatokban egy kicsit értékel is az ember. A sikerek fényében átgondolja, hogy hol is tart a pályán. Ön hol jár?

Visszajövőben. Volt egy-két év, ami nem úgy sikerült, ahogyan terveztem, elképzeltem. Az edzőváltásnak, vagyis Simon Miklósnak és az új klubomnak, a Vasasnak köszönhetően most tartok azon a szinten, ahová vissza akartam kerülni. De innen még szeretnék javulni, előrelépni. Nyilván az én terveimben is ott van egy ötkarikás szereplés. Nem mondom, hogy ötszáz egyest szeretnék nyerni, mert túlzás lenne. Én igazi csapatember vagyok, álmaimban egy négyes győzelem szerepel, és ha a sors is úgy akarja, akkor egy párosindulás.

Az öt világbajnoki győzelméből három négyesben született. Idén bebizonyította, hogy igenis lehet önre számítani?

Nagyon remélem. Hátul megtaláltam a helyem a hajóban. Ott egyszerűen jól ki tudom dolgozni magam, megvan a fizikumom, az erőm hozzá, gyors a csapásom is, így bízom benne, hogy a többieknek is bebizonyítottam, hogy bevethető ember vagyok.

Mint már említette, 2016-ban váltott edzőt, az Angliából hazatérő Simon Miklóssal folytatja a felkészülést. Simi miben más, mint az eddigi edzői?

Sok-sok beszélgetéssel elérte, hogy legyen önbizalmam, hogy másként tekintsek a kajakozásra, mint eddig. A találkozásunk előtt volt két rossz évem, nem élveztem a munkát, se a versenyeket. Mindenen görcsöltem, de ő ismét megszerettette velem a kajakozást. Ennek az idénynek minden pillanatát élveztem, és nem csak mentálisan rakott rendbe, de technikailag is sokat segített. Igaz, sok időnk nem volt a technikát csiszolgatni, talán jövőre ez is jobban összeáll majd.

Ha már a következő idényt említi, bővül a hazai mezőny, hiszen visszatérnek szülésből olimpiai bajnokaink, Kozák Danuta és Csipes Tamara is. Mennyiben lesz más az az év?

Először is, kívánom nekik, hogy zökkenőmentesen tudjanak visszatérni, és nagyon várom már, hogy újra csatázzunk a vízen. Egyik év sem könnyű, nyilván a 2018-as sem lesz az, de bízom benne, hogy az ideinél is jobb teljesítményt tudok majd lerakni az asztalra.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók