Újra Kammerer lehet a jolly joker

Még zajlik az őszi edzőtábor Sevillaban, ahol azok a versenyzők készülnek, akiknek lehet esélyük arra, hogy férfi K-2 1000 méteren kvótát szerezzenek a jövő tavaszi pótkvalifikációs viadalon. Kammerer Zoltán már szerzett kvótát a négyes tagjaként, így nem vehet részt a májusi versenyen, ennek ellenére jelenleg talán neki van a legjobb esélye arra, hogy ott legyen az olimpián ebben a versenyszámban.

A londoni olimpián K-2 1000 méteren aranyérmet szerzett Dombi Rudolf és Kökény Roland, így Magyarország a címvédő ebben a versenyszámban. Ennek ellenére idén nem sikerült a döntőbe kerülni Nádas Bencének és Boros Gergelynek 1000 párosban a milánói kvalifikációs világbajnokságon, és miután a kvótaszerzés K-1 1000 és 200 méteren sem jött össze, így a mieink a maximális nyolc kvótánál kettővel kevesebbet szereztek ebben a szakágban.

„Három versenyszámban, négy versenyzővel kell két kvótát megszereznünk, így jók az esélyeink arra, hogy férfi kajakban begyűjtsük a maradék két indulói helyet – mondta el Storcz Botond az M1-nek. – Erre a páros mellett lehetőségünk lesz férfi K-1 200 és 1000 méteren is. De a kajak párossal rögtön két legyet ütnénk egy csapásra, ezért kiemelten fontos ez a szám. Éppen ezért mentünk most ki melegvízi edzőtáborba, hogy akik az 1000 párosra készülnek, azok jó körülmények között gyakorolhassanak a nagyon korai megmérettetésre.„

Az edzőtáborban jelenleg a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence duó, valamint az idén már válogatót nyerő Noé Zsombor Vass Péterrel tűnik a legígéretesebb egységnek, de rajtuk kívül is több ütőképes páros formálódott az utóbbi hetekben. Azonban egyik sem állhat rajthoz Rióban, ha májusban nem szerzünk kvótát ebben a számban. Akkor pedig Kammerer Zoltán ölébe hullhat a lehetőség.

„Ha nem szerez a csapat további kvótát, akkor a négyesből kell megoldani az ezer párost, így jó eséllyel indulhatnék ebben a számban is, feltételezve, hogy a K-4 1000 méter a miénk lesz – nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, aki idén Szalai Tamás párjaként nyerni tudott K-2 1000 méteren a bakui Európa Játékokon. – Örülnék, ha mehetnék a pótkvalifikációra, még jobb lenne, ha idén megkaptam volna a bizalmat arra, hogy két számban induljak, mert akkor most több kvótánk lenne. Egy kivételével ugyanis pont azok az egységek szereztek Milánóban kvótát, akiket mi meg tudtunk verni Bakuban. Most drukkolni kell a fiúknak, hogy szerezzenek kvótát, ha ez összejön, akkor utána meg kell őket itthon verni a válogatón, valamint nekünk legalább ilyen fontos, hogy a négyesünk is ott lehessen Rióban.”

Kammerer Zoltán hozzátette, az egység felkészülése a legnagyobb rendben zajlik. Az olimpiai ezüstérmes, Európa Játékok győztes férfi kajaknégyes tagjai az elmúlt 3 hétben Dunavarsányban készültek, ezen a héten a fővárosban edzenek, majd Fábiánné Rozsnyói Katalin vezetésével újabb három hétre visszaköltöznek Dunavarsányba, ahol napi három edzésen vesznek részt.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók