Újra edzésben Vajda Attila

A hét elején kiengedték a szegedi klinikáról Vajda Attilát, akit két hétig kezeltek trombózissal az intézményben. A szegediek olimpiai bajnok kenusa már meg is kezdte a felkészülést a 2015-ös idényre – természetesen úgy, hogy közben kíméli bal lábát.

Úszik és kondizik is már a szegediek olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila, akit a hét elején engedtek ki a szegedi klinikáról, ahol két hétig trombózissal kezelték. A versenyző már jól érzi magát, bár a bal lábában lévő 10 centiméteres vérrögöt nem távolították el az orvosok, megvárják míg  magától lebomlik. Mivel Vajdánál genetikai hajlamot találtak a betegségre, a jövőben további vizsgálatok szükségesek, de az orvosok szerint bizonyos szabályok betartása mellett nincs akadálya annak, hogy folytassa a pályafutását.

„Vérhigítót kell adni magamnak, és egyelőre kímélni kell a lábamat. A futást úszóedzésekkel helyettesítem, és a felsőtestemet erősítem. Biztos vagyok benne, hogy a tavaszi edzőtáborra már minden a legnagyobb rendben lesz. A célom nem változott: továbbra is szeretnék ott lenni a milánói kvalifikációs világbajnokság, majd a 2016-os riói olimpián” – mondta a versenyző.

fotó: MTI/Rosta Tibor

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók