Új megállapodás a Nelo hajógyártóval

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2016 végéig szóló megállapodást kötött a Nelo hajógyártó céggel. A szerződés értelmében húsz csapathajót kap a magyar válogatott, amelyből 17-et már a montemor-o-velhói világkupaversenyen átvett csapatunk.

Új hajókkal, új lehetőségekkel vághat neki a magyar utánpótlás válogatott a 2015-ös idénynek. A Nelo hajógyártó céggel kötött megállapodás értelmében húsz csapathajóval (Nelo quattro) gazdagodott a szövetség hajóparkja, a kajakok és kenuk elsősorban az utánpótlás válogatott felkészítését szolgálják.

„Több versenyző felkészülését szeretnénk segíteni ebben az idényben ezekkel a hajókkal – mondta Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző. – A kajakokra vár Sólyom Dóra és Racskó Fruzsina, de szeretnénk adni ezekből az eszközökből a Kuli István, Mozgi Milán párosnak, a rangsorológyőztes Rónai Tamás, Rausch Levente kettősnek, Birkás Balázsnak és Balaska Márknak, a Noé Zsombor, Vass Péter és a Béke Kornél, Mayer Keán párosnak is. Ugyanakkor a felnőtt versenyzők számára is elérhetőek lesznek ezek a kajakok, a montemor-o-velhói világkupaversenyen már ebben szerepelt Kárász Anna és Vad Ninetta, valamint a Tótka Sándor, Molnár Péter duó is. A felnőttek általában saját hajókat kapnak a cégtől, ám amíg megérkezik egy-egy kajak, igénybe vehetik a szövetség eszközeit is. A megállapodás értelmében egyébként ezekben a kajakokban kell indulni az ifjúsági és U23-as világbajnokságon, valamint az őszi Európa-bajnokságon is. A hajókat a szövetség visszakéri az esztendő végén, és az újabb szezonban kiosztjuk azok számára, akiknek szüksége van rá.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók