Új helyszínen az emlékfutás

hajrá

Már több mint 200 nevezés érkezett a vasárnapi Kolonics György emlékfutásra, nem csak sportágunk képviselői, de atléták és hobbifutók is jelezték indulási szándékukat. A Kolonics György Alapítvány által szervezett félmaratoni, illetve a 11 kilométeres verseny új helyszínen, a Népszigeten és Római-parton zajlik.

Legendák szólnak a 2008-ban elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György sportághoz fűződő alázatáról, elhivatottságáról. A kiváló versenyző az ősz folyamán rendre rajthoz állt a Bécs-Budapest szupermaratoni utolsó szakaszán, a Budakeszi és Budapest között zajló félmaratoni távon. Koló halálát követően a szupermaratoni utolsó napja emlékfutás lett. S bár most már szupermaratoni sincs, a Kolonics György Alapítvány a nyári emlékevezés mellett fontosnak tartotta, hogy ebben az évben is megrendezze ezt a versenyt – a Budakeszi-Budapest táv helyett ezúttal a Római-parton.

„Eddig 214 nevezés érkezett, de folyamatosan nő a létszám, körülbelül háromszáz indulóra számítunk ezen a vasárnapon – mesélte ifjabb Foltán László, az alapítvány képviseletében. – Klubjaink természetesen már korábban jelentkeztek a versenyre, jönnek Csepelről, az UTE-ból, a KSI-ből, a Szpariból, a Merkapttól, a Honvédból is kajakosok, kenusok, sárkányhajósok is. A sportág képviselői mellett hobbifutók is érdeklődnek az esemény iránt, hiszen a futóportálokon is meghirdettük a versenyünket. Ez a kilencedik emlékfutás lesz, részévé vált sportágunk életének, és sokan érzik úgy, hogy ezzel a futással tisztelegni tudnak Koló emléke előtt.”

A versenyen idén 11 kilométeres táv is lesz. Chipes időmérést, frissítő pontokat és futó versenybírókat biztosít az Alapítvány, amelynek szándéka, hogy továbbra is minden évben megrendezze a viadalt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók