Új eszközpark és GPS-alapú fejlesztés a Balatonnál

Balatonszemesen tartották meg a GINOP-7.1.2-15 pályázat negyedéves konzorciumi ülését, amelyen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, mint a projekt vezetője tájékoztatta a Balatoni régió tagjait a program részleteiről, az aktuális feladatokról.

Konzorciumi ülés
Hír

A Bejárható Magyarország program keretében új fejlesztések kezdődnek a Balatonnál, az Európai Uniós támogatásoknak köszönhetően lehetőség nyílik a vízi turizmus fellendítésére a Balaton térségben – amelyet a helyi önkormányzatok és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közösen valósít meg az elkövetkező hónapokban.

A most megtartott konzorciumi ülésen Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke több a program megvalósulását segítő szolgáltatásról számolt be, szót ejtett a projekttel kapcsolatos kampányról, a hajóbérlési rendszerről és a vízitúrázást biztonságosabbá és kényelmesebbé tevő GPS szolgáltatásról is.

Cservári Gábor projektvezető bemutatta a pályázatokból megvalósuló fejlesztési helyszíneket, beszélt az ütemtervről, a költségtételekről és a költségelemekhez kapcsolódó konzorciumi feladatokról is, többek között a megállóhelyek tervezéséről és kivitelezéséről, valamint az eszközbeszerzésekről.

Gyulay Blanka, a BJMOKK Kft. képviseletében a projekttel kapcsolatos marketing és kommunikációs elemeket, a megállóhelyek egységes arculatkialakításáról számolt be, míg Vaskuti Máté, BJMOKK Kft. új ügyvezetője a túratervező programba integrált foglalási- és fizetési rendszert, az új GPS fejlesztést ismertette és hangsúlyozta, olyan széleskörű hajópark kialakításán dolgoznak, amelyben minden korosztály megtalálhatja a számára ideális eszközt a kikapcsolódáshoz.

Holnap Nagy Hideg-hegy!

A hagyományok szerint a szövetség szombaton ismét megrendezi a Nagy Hideg-hegy futást, amelyre több mint 1200 nevezés érkezett.

Hír

Szombaton az MKKSZ ismét megrendezi az őszi-téli felkészülést indító közös eseményét, a Nagy Hideg-hegy futást. A meredek terepen zajló közel 7.5 kilométeres futásra 46 tagszervezet több mint 1200 versenyzője adta le nevezését. Többek között rajthoz áll az olimpiai ezüstérmes Pauman Dániel, a világbajnok Vasbányai Henrik, Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág és több U23-as és ifjúsági világbajnoki érmes is. Az eseményen más sportágak, így az evezés, az atlétika, a triatlon képviselői is tiszteletüket teszik majd.

A szervezők a célban teával és egy szelet csokival fogadják majd a futókat. A szövetség pedig a futáson résztvevő kajak-kenu szakosztályok között egy-egy darab kajakot és kenut sorsol ki.

Kihívás, kaland, Hongkong

Vasárnap ismét vízre száll Boros Adrián. Kiváló maratonistánk ezúttal a surfski, vagyis a tengeri kajak világbajnokságon rajtol Hongkongban.

Hír

Új kihívás, új kaland előtt Boros Adrián a tolnaiak maratoni világbajnok kajakosa. Barina József tanítványa vasárnap a hongkongi tengeri kajak világbajnokságon rajtol. Adrián már a helyszínen edz, szokja a körülményeket és a nagy hullámokat.

“A helyszín tökéletes, csak a hullámok változnak napról napra, vannak kisebb, nagyobb és óriási hullámok is, amellyekkel meg kell barátkoznom. Egész sokat gyakoroltam már, kezdek belerázódni, de azért a nagy eredményhez hiányzik úgy húsz évnyi rutin a tengeren. Itt a többség erre a szakágra specializálódott. Az egyik nap sikerült vízre szállnom Oscar Chalupskyval, ő a Nelo egyik embere, aki rengeteg hasznos tanácsot adott, de öt perc alatt nem lehet átültetni a gyakorlatba ezeket az infókat, érezni kell nagyon, hogy miként kell a hullámok között jól haladni. Ez a verseny tulajdonképpen a hullámlovaglásról szól, csakhogy a hullámok nem egy irányból jönnek, mint ahogy azt a Dunán megszoktuk, hanem mindenfelől. Na, ezeket a hullámokat kellene úgy összekötni, hogy a legjobb eredmény süljön ki belőle” – mondta Boros Adrián, aki elmondta: ez az a szakág, amelyben nem számít, hogy hány éves vagy. Akár hatvan évesen is te lehetsz az, aki a legjobban érzi ezt a műfajt.