Új edzővel szárnyalná túl kiváló idényét a világbajnok Kiszli Vanda

Egyesben szinte mindent megnyert Kiszli Vanda 2019-ben, ennek ellenére nem maradéktalanul elégedett a teljesítményével. A világbajnok versenyző, akit az év legjobb női maratonista kajakosának választottak meg, edzőt váltott, és jövőre egy társat is szeretne találni, akivel párosban odaérhet a dobogóra a nemzetközi versenyeken.

Hányasra értékelnéd az elmúlt szezonodat egy egytől tízig terjedő skálán?
Szívesen értékelném 10-esre, de volt egy kis bakim az Európa-bajnokságon a rövidkörös futamban. Összességében nagyon meg vagyok elégedve a szezonommal, hiányérzet csak azért van bennem, mert szerettem volna, ha párosban is ki tudtam volna hozni magamból egy olyan eredményt, amit vártam magamtól. Egyesben azonban – a rövidkörös Eb-futamot leszámítva – mindenhol nyertem, ahol elindultam, így 9,5-esre értékelem a szezonomat.

Tervezel jövőre változtatni a felkészüléseden?
Mindenképp változtatunk, hiszen új edzőhöz kerültem, Gannoruwa Levente csoportjával készülök november vége óta. Korábban Mihalik Sárával edzettem együtt, de ő úgy döntött, hogy tart egy kis pihenőt, ezért egyedül kellett készülnöm, de

én nem tudok és nem is szeretek egyedül edzeni.

Sára úgy döntött, hogy jövőre is inkább a síkvízre koncentrál, én pedig szerettem volna csapatban dolgozni. Leventét és csak fiúkból álló csoportját azért választottam, mert amellett, hogy jóban vagyunk, nagyon jó edzőnek tartom, megbízom benne, tudom, hogy van alapja mindennek, amit mond, és feltétel nélkül elfogadom a tanácsait.

Hogy néz ki a téli alapozásod?
November végén kezdtünk, most lett vége egy háromnapos, gyenesdiási futótábornak, az ünnepekre pihenőt kaptunk, a két ünnep között napi egy-egy, lazább edzés lesz, majd szilveszter után ismét nekilátunk a kemény munkának. Február közepén megyünk melegvízi edzőtáborba, de még kérdéses, hogy hova.

Mivel lennél elégedett jövő ilyenkor, ha ugyanilyen értékelésre kérnénk?
Egyes terén jó lenne, ha megismételném a legutóbbi szezonomat, a hazai Eb-n pedig kijavítanám a tavalyi rövidkörös bakimat. Továbbá szeretnék még egy olyan párostársat találni, akivel nemzetközi versenyeken meg tudjuk célozni a dobogót.

Hogy telnek az ünnepek?

Engem nem az ünnep ragad magával, nem a karácsonyfa és az ajándékozás,

hanem az, hogy együtt lehetek a családommal. Paksi vagyok, de két éve Budapestre költöztem, az egyik testvérem Németországban él, a másik pedig most jött haza Svájcból, szóval ilyenkor az ünnepek arról szólnak, hogy együtt lehet az egész család, engem ez tesz boldoggá. Szilveszterkor sem utazom el, és buli sem lesz, inkább otthon maradok, és a családommal, a párommal ünneplem az újévet.

Ugyanezeket a kérdéseket feltettük az év maratonista férfi kajakosának, Boros Adriánnak is, a válaszokat itt olvashatja el.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók