Új magyar bázis épül

Edzőtábor

Az elkövetkező négy esztendőben egy régi-új helyszín, a dél-afrikai Pretoria államban található Roodeplaat Dam lesz az egyik felkészülési bázisa a magyar kajak-kenu sportnak. A szövetség nemrégiben elindította hajószállítmányát, több mint negyven kajak és kenu, valamint motorosok várják márciustól versenyzőinket.

Három központi edzőtáborban, a spanyolországi Sevillában, a Portugáliában található Montebelóban, valamint a dél-afrikai Roodeplaat Damban kezdik majd meg néhány hét múlva tavaszi felkészülésüket versenyzőink. Utóbbi bázisnak nem csak a neve cseng egzotikusan, több korábbi sikeres versenyző is szívesen emlékszik vissza a Pretoria államban található tóra, ahol ideális körülmények között, az ivásra érkező zebrák által sem zavartatva végezhette el a napi munkát.

„Összeállt egy álom, Hüttner Csaba felnőtt kapitány koncepciójával egyet értve és támogatva létrejött egy hosszú távú terv a válogatottak tavaszi edzőtáborozási lehetőségeivel kapcsolatban, s a választás a Roodeplaat Damra esett, ahol a kilencvenes évek közepe óta rendszeresen megfordultak magyar versenyzők. Almási Nándor kapcsolatai révén többek között itt edzőtáboroztak Séra Miklós tanítványai, akkoriban ez a tábor etalon, cél volt a sportolók számára, hiszen, aki eredményesen sportolt, ilyen helyre is el tudott jutni” – emlékezett vissza Doma Gergő, a sportág új szakmai igazgatója.

„Azért döntöttünk Dél-Afrika mellett, mert szerettünk volna egy olyan helyszínt a versenyzőink számára, ami stabil és kiszámítható szolgáltatást nyújt és ami hosszú távon költséghatékony megoldást jelent a sportág számára. Pozitívumként tudom kiemelni, hogy nincs időeltolódás, az időjárás kedvező, jó az edzésmunkához, a vízfelület megfelelő, 12 kilométer hosszan tudnak edzeni versenyzőink, kényelmesen el lehet férni és van pálya is” – folytatta a szakmai igazgató, aki elmondta: hosszú távú megállapodást kötöttek a dél-afrikai partnerrel, az Academy for Canoe Developmenttel, amely kétféle szálláslehetőséget is nyújt a versenyzők számára. Sportszálló jellegű, bungalós megoldás és a vízparton található négycsillagos szálloda is a csapat rendelkezésére áll majd.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók