Tornával zárták a telet a kajakpólósok

A téli felkészülés zárásaként a Nagymarosi Kajakpóló SE barátságos tornát rendezett a hazai kajakpóló csapatoknak.

A téli kajakpóló edzések többsége medencében zajlik novembertől áprilisig, a nyílt vizes edzések és versenyek májustól kezdődnek. Az idei utolsó medencés tornán négy felnőtt, egy junior (U16) és két gyerekcsapat (U15) indult, körmérkőzéses rendszer után alakult ki a végeredmény.

A felnőtteknél a Vidra 2 nyerte a tornát a Vidra 1 előtt, mindkét csapat 10-10 ponttal zárt, itt a jobb gólkülönbség döntött. Utánuk a Nagymaros felnőtt következet 6 ponttal a 3 pontos Nagymaros junior és a pont nélküli Nagymaroslány előtt. A gyermekeknél a Nagymaros 1 végzett az élen 10 ponttal a 9 pontos Nagymaros 2 előtt.

„Egy gyerekcsapat sajnos betegség miatt visszamondta az indulást, egyébként mindenki eljött, akire számítottunk – kezdte Ádám Krisztián a Nagymaros edzője, a verseny főszervezője. – Nagyon izgalmas és kiélezett meccseket láthattunk. Minden csapat nagyon élvezte a mérkőzéseket, így már most biztos vagyok abban, hogy jövőre is megszervezzük ezt a versenyt, sőt, jövőre kétnaposra tervezzük külföldi csapatok bevonásával. Május végéig kemény edzések várnak a csapatomra, hiszen május végén Essenbe megy a Nagymarosi U16-os csapat, ahol részt vesznek egy világbajnoki szintű nemzetközi tornán.”

A következő hazai rendezésű kajakpóló versenyt, a magyar bajnokságot Nagymaroson rendezik június 30-án és július 1-jén.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók