Tokióig tervez Fazekas-Zur Krisztina

Egyensúlyban

Az olimpiát követően Budapest és Los Angeles között ingázott Fazekas-Zur Krisztina. Kétszeres ötkarikás aranyérmesünk mentori programja, a Bajnokok Útja Alapítvány ügyeit intézte, de novembertől már ismét az edzésmunka került a középpontba, no és a tokiói felkészülés.

Újabb négy esztendőt tűzött ki maga elé Fazekas-Zur Krisztina. Kétszeres olimpiai bajnok kajakosunk nem titkolja: szeretne a 2020-as tokiói olimpiáig kitartani, bár nem elsősorban emiatt vett ki hosszabb pihenőt az augusztusi riói játékokat követően.

„Viszonylag későn, november elején kezdtem meg az edzéseket, elsősorban azért, mert a mentori programom, a Bajnokok Útja Alapítvány ügyeivel foglalkoztam, amelyet – és ezért nagy köszönet – már a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is támogat – mesélte a Kaliforniában élő és készülő versenyző. – Most már keményen benne vagyunk az alapozó munkában, mert jövőre mindenképpen szeretnék egyesben előbbre lépni, jól szerepelni és természetesen szeretném kivívni a helyemet a világbajnokságra utazó csapatban.”

Fazekas-Zur Krisztina újabb nagy sikerét nem csak itthon, de az Egyesült Államokban is nagy örömmel fogadták, bár az a bizonyos olimpiai láz nem tartott túl sokáig nála.

„Folyamatosan úgy érzem, hogy az életem ezerrel rohan, nincs időm megállni, de ezt egyáltalán nem bánom – folytatta a versenyző, aki azért szeretné megtalálni a helyes arányokat, az edzés mellett jusson idő a családra és az alapítvány ügyeire is.

„Bízom benne, hogy egyensúlyban tudom majd tartani a dolgokat, ebben a férjem, Rami Zur és klubom, a Graboplast Győri VSE is a segítségemre lesz majd.”

És hogy kikkel készül fel az idényre a kiváló kajakos?

„Egyelőre nem tudok arról, hogy az elmúlt szezonhoz hasonlóan érkezik hozzám lány edzőpartner, és még párosban sem gondolkoztam. Ilyenkor a legfontosabb, hogy az egyes eredményeit alapozza meg az ember, a többin ráérek később is gondolkodni” – mondta a versenyző, aki családjával karácsonyra hazatér Magyarországra.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók