Több gyerek, több régió, családiasabb légkör

Az elmúlt két hétvégén sikeresen, a tavalyinál jóval magasabb részvétel mellett lezajlottak a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett Héraklész fizikai felmérők.

Az U8-as és az U9-es korosztálynak az idén tartottak először fizikai felmérőt, U14-ig regionális szinten, országszerte hat régióban mérték fel a gyerekek fizikai állapotát, míg az U15-től U18-as korosztályig egyetlen központi, országos felmérő volt a Honvéd sporttelepén. Utóbbira egészen sokan, 632-en jöttek el, összességében pedig 2386 gyerek vett részt minden korosztályt és minden régiót tekintve.

„A tavalyihoz képest mintegy 20 százalékkal nőtt a résztvevők száma,

és mivel a három helyett hat helyszínen tartottuk meg a felmérőket, így jóval családiasabb volt a légkör, és a helyes gyakorlatvégrehajtást is jobban tudtuk kontrollálni” – mondta Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója.

Az U8-ben és az U9-ben nem hirdettek győztest, de aranyjelzéses oklevélben részesült mindenki, aki a négy gyakorlatból legalább háromban egy bizonyos szint felett teljesített. A többi korosztályban az aranyjelzés mellett éremmel díjazták az egyes kategóriák dobogósait is.

„Nagyon köszönjük a tagszervezeteknek és az edzőknek, hogy ilyen sok gyereket elhoztak a felmérőkre, és aktívan kivették a részüket a lebonyolításból. Rövidesen leülünk, és a visszajelzéseket is figyelembe véve kiértékeljük a hat régióban történt felmérést. Igyekszünk jövőre kiküszöbölni a becsúszott hibákat, és tovább emelni a színvonalon” – nyilatkozta Boros Gergely.

Hamarosan kezdetét veszik a régiós vízi edzőtáboridőszak, majd a vízi felmérők következnek, akik pedig nem tudtak részt venni a Héraklész fizikai felmérőn, azok ősszel pótolhatják az elmaradást.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók