Tisztes helytállás fiataljainktól

A 13. helyen végeztek a nagymarosi fiatalok az Essenben rendezett kajakpóló tornán.

Az U16-os kategóriában induló magyar csapat nagyon szépen helytállt a 20 csapatból álló mezőnyben. Az első meccsen 1-1-es félidő után, 5-1-re kikapott a KRM Essentől, majd 6-1-re legyőzte a szintén német Warflethet. A harmadik csoportmérkőzésen egy rendkívül izgalmas csatában 5-4-es vereséget szenvedett az ugyancsak német Coburgtól. Ezután a komoly játékerőt képviselő Tajvantól 5-2-re kikapott a Nagymaros (végül a tajvani csapat nyerte a tornát), ezzel negyedik lett csoportjában, és a 13-16. helyért játszhatott.

Az első helyosztón 5-3-ra verték a német Mülheimet, majd 8-2-re a Niederreichet, végül az utolsó mérkőzésen 15-3-ra nyertek a Ruhrwacht ellen.

„Ezen a versenyen nem az eredmény volt az elsődleges. Végre lemérhettük, hol tartunk a kajakpólóban a hagyományosan legerősebb bajnokságában szereplő csapatokhoz képest. Senki nem vert minket tönkre, legnagyobb vereségünk 5-1 volt. A végül kategóriagyőztes tajvani csapatot talán mi késztettük a legnagyobb ellenállásra. A gyerekek soha nem voltak még ilyen nagyszabású versenyen, ahol 140 csapat, 8 pálya, közel 1000 versenyző vett részt, három nap alatt. Hatalmas élményt, motivációt kaptak, rutint szereztek. Becsületesen helyt álltak, nem ijedtek meg, büszke vagyok rájuk” – mondta Ádám Krisztián nagymarosi edző.

Névsor:
1. Heier Ákos (15 gól)
2. Bedő Sebestyén (3)
3. Havasi Máté (14)
4. Schwarcz Gergő (3)
5. Sántha József (1)
6. Korcsok Kevin (2)
7. Petrovics Bence (2)

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók