Tesó, segítesz? – női kenusaink testvéreikkel készültek fel a vb-re

Család

Európa-bajnoki címvédőként érkezik C-2 500 méteren Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső a racicei világbajnokságra. Az öthetes felkészülés során a lányok nem nélkülözték családtagjaikat, mindkét lánynak szintén kenus öccse, Balla Levente és Takács Mihály segített az edzések során.

Elég sűrű volt a szezonjuk, sikeres Világkupák, aranyat hozó felnőtt Európa-bajnokság és önnek még egy U23-as világbajnokság is. Mennyi ideje jutott a regenerálódásra és a világbajnoki felkészülésre?

Az U23-as világbajnokság után kaptam pár nap pihenőt, majd Kincsővel megkezdtük a közös edzéseket – mesélte Balla Virág. – Az U23-as magyar bajnokság alatt is Szegeden edzettünk, edzőtáboroztunk a következő hét szerdáig, és mindkettőnk testvére, vagyis Balla Levi és Takács Mihály is lent maradt edzőpartnernek. Ezt követően itthon, nyugodt, megszokott környezetben folytattuk az edzéseinket. Természetesen voltak kisebb hullámvölgyek, amelyek kellettek is ahhoz, hogy most jó formába kerüljünk, felkészülten tudjunk utazni Racicébe.

Milyen érzésekkel vág neki ennek a versenynek?

Nagyon izgatott vagyok, hiszen ez lesz az első felnőtt világbajnokságom. Szeretnék minél jobb eredményt elérni, örülnék neki, ha Kincsővel olyan pályát mennénk, mint az Európa-bajnokságon. Sokat beletettünk ebbe a szezonba, szeretném, ha mások is látnák, hogy a női kenusoknak is ott a helyük, színvonalas versenyeket tudunk vívni, úgy, mint a férfi mezőny.

A felkészülés alatt az edzőjük, Szabados Krisztián mellett a két testvér személyében két férfi kritikusuk is akadt. Mit mondtak a fiúk?

Azt, hogy jó formában vagyunk és nem értik, miért izgulunk ennyire. Nekem személy szerint nagyon jó érzés, hogy az öcsémmel edzhetek, mert úgy ismer, mint a tenyerét. Ha jól sikerült valami megdicsér, ha esetleg nem, megnyugtat, hogy majd délután vagy másnap jobban fog menni. Kincsővel azt beszéltük, ha ki tudjuk hozni magunkból, ami bennünk van, nem lehet gond ezen a világbajnokságon.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók