Téli Sportágválasztó – kajak-kenuval

A hétvégén olyan nagy érdeklődés övezte a Téli Sportágválasztót, hogy a szervezőknek ki kellett tenni a "megtelt" táblát. A rendezvényre 8500-an regisztráltak be előre, a sportági képviselők, sportolók, bemutatóra érkezők, meghívott vendégek száma kis híján 1000 fő volt.

A Városligeti Műjégpályán a téli sportágválasztón a résztvevők közel húsz sportágat tudtak kipróbálni és gyönyörködni az igazán látványos sportági bemutatókban. Az esemény célja, hogy a látogatók télen is átéljék a mozgás örömét és hogy a kipróbálás után minél többen találják meg a hozzájuk leginkább illő téli sportágat.

A Téli Sportágválasztón az érdeklődők az ismertebb korcsolyasportok, a jégkorong, a síelés, a snowboard, a biatlon (sífutás és légpuskalövészet) mellett, kevésbé ismert, de annál izgalmasabb sportágakat is kipróbálhattak. Volt például kutyaszánhajtás, bandy (jéglabda), curling, jégvitorlázás, versenybob és versenyszánkó, sőt, a világon először itt mutatkozott be egy új sportág, a jég-korfball is.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség aktivitásának köszönhetően, abban  a sátorban, ahol a nyári sportágak téli felkészülése jelent meg, Csabai Edvin, Kiss Tamás, Hüttner Csaba és Paksy Tímea irányításával az eseményen ki lehetett próbálni a kajak ergométert is. Azok a gyerekek, akik jó idővel teljesítették a 200 méteres távot, Misu és Piros kenu című mesekönyvet kaptak.

Annak ellenére, hogy a műjégre kilátogatók elsősorban a téli sportágak megismerése miatt voltak ott, a kajak-kenu iránt mégis igen nagy volt az érdeklődés az eseményen, ezt bizonyítja, hogy nagy számban fogytak a sátorból a kajak-kenu szakosztályok szórólapjai.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók