Taroltak a Römi hajók Szolnokon

Sárkányok

Mozgalmas hétvégén vannak túl a sárkányhajósok, akik szombaton Európa-bajnoki válogatón, vasárnap az első magyar bajnoki fordulón vettek részt Szolnokon.

Hét csapat részvételével rendezték meg a hétvégén Szolnokon a szegedi sárkányhajó Európa-bajnokságra a válogatóversenyt, a csapatoknak 200 és 500 méteren kellett összemérni tudásukat, a két táv összesített eredménye alapján az első két csapat szerezhetett kvalifikációt a kontinensviadalra.

Délelőtt a 20-as hajók küzdöttek egymással, és minden számban a Römi egységek domináltak, s mivel két hajót is csatasorba állítottak így mindegyik korosztályban, minden kategóriában ők szerezték meg az első két helyet.

A délutáni 10-es számokban már sikerült más csapatoknak is labdába rúgni, a masters női futamban a Vaskuti István által kormányzott Óbudai Sárkányok csapata nyert, míg a römis lányok a második helyen érkeztek be a célba. Az utolsóként megrendezett 10-es masters mix versenyszámban – amely az óriási vihar miatt majd egy órával később került megrendezésre – a győztes és a harmadik helyen befutó Römi hajók közé beférkőzött az Old Lake Tata csapata.

„Sajnos nem volt szerencséjük az időjárással a válogatóra érkezett csapatoknak, mert már az első futam után egy nagyobb vihar miatt állni kellett egy órát a futamoknak. Az utolsó futam előtt ismét közbeszóltak az égiek, jégeső és villámlás miatt megint le kellett állítani a versenyt, de a csapatok profi módon alkalmazkodtak az időjáráshoz és minden esetben követték a versenybíróság utasításait. A két kényszerszünet ellenére még sötétedés előtt sikerült az utolsó futamot is befejezni, és itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem a versenybírók és a szolnoki pálya technikai személyzetének a profizmusát és rugalmasságát, ami szükségszerű volt a mai nap lebonyolításához. Büszke vagyok a csapatokra, hogy ilyen szépen, profikhoz méltón végigcsinálták a napot” – mondta Patyi Melinda, szakmai koordinátor.

Csodálatos idő fogadta másnap az első magyar bajnoki fordulón az egységeket, 23 csapat csatázott 500 és 2000 méteren.

Az 500 méteres mix futamot, amely a bajnoki futam a Römi KKSK fölényesen nyerte a Lapátolók fekete csapata és a Szegedi Sárkányhajó Egyesület előtt. A férfiaknál a Lapátolók fekete csapata mögött a Dunai Sárkányok Vác és a VSC Kimle egysége végzett, míg a hölgyeknél a Kimle, a Vác mögé a Pink Koala állhatott fel a dobogóra.

A rövid táv után következett a 2000m-es verseny, amelyben izgalmas csatákat láthattunk mind a négy futamban. Az 500 méteren kialakult sorrend alapján kerültek a csapatok a futamokba, és a végeredménybe a 4 futam közül a legjobb eredmények számítottak. A versenyt a Römi KKSK nyerte a Dunai Sárkányok Vác és az ESMTK előtt.

„A válogató és a magyar bajnoki futam alapján is azt mondhatom, nagyon büszke vagyok a csapataimra. Az Európa-bajnokságra sikerült 18 indulási lehetőséget elvinnünk, két szám volt, amelyben nem voltunk száz százalékosak. Ezek után álltunk rajthoz a magyar bajnoki futamon, ahol pihent csapatok, ráadásul 23 egység közül lettünk a legjobbak ötszáz és kétezer méteren is. Le a kalappal minden emberem előtt” – mondta Reményi Péter csapatvezető.

„Nagyon jó hangulatú verseny volt a vasárnapi, főleg a zivataros szombati válogató után. Számomra a legnagyobb eredmény, hogy öt új csapatot is köszönthettünk ezen a hétvégén, ami azt jelenti, hogy az MKKSZ sárkányhajós családja ismét bővült” – mondta Patyi Melinda.

A következő magyar bajnoki fordulót június 10-én Sukorón rendezik meg.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók