Taroltak a Römi egységek

Szombaton Szegeden rendezték meg a sárkányhajó bajnoki sorozat második fordulóját, amelyen taroltak a Römi KKSK egységei, és a hazánkban edzőtáborozó mexikói válogatott indulásának köszönhetően nemzetközivé avanzsált a verseny.

Kiválóan teljesítettek a Römi KKSK versenyzői a sárkányhajó bajnoki sorozat második fordulóján. A júliusi auronzói csapatvilágbajnokság miatt gyakorlási lehetőségként programba kerülő 500, valamint 2000 méteren, illetve a férfiak nyílt 200-as futamán is a csepeliek diadalmaskodtak. A Römi KKSK egységeiben ezúttal is helyet kapott több válogatott versenyző, így Nagy Péter, Dóczé Ádám és Györe Attila is lapátot ragadott.

A programban ritkán szereplő 500 méteres versenyen a Römi mögött a Szegedi Sárkányhajó és a Telekom Rubin Lapátolok végeztek dobogós helyen, a 2000 méteres számban – amelyben nagyon jó előzéseket, élvezetes versenyeket láthattunk – pedig a Römi, Dunai Sárkányok, Szegedi Sárkányhajó lett a végső sorrend. A férfiak nyílt 200 méteres versenyében a Römi a Megamix, valamint Bácsnaposok csapatát utasította maga mögé, a hölgyek viadalán pedig a Megamix nyert az Óbudai Sárkányok és a Szeged sárkányhajó előtt.

A nap egyik érdekes színfoltját a Fürdök Gábor vezetésével Szegeden edzőtáborozó mexikói válogatott tagjai jelentették, akik rajthoz álltak a versenyen, míg a díjátadók között ott volt háromszoros olimpiai bajnokunk, Douchev-Janics Natasa.

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók