Takács és Bodonyi is A-döntős

A hideg és a gyenge szervezés ellenére is helyt álltak fiatal versenyzőink a koppenhágai világkupaverseny első napján. Takács Tamara 500 és 1000 egyesben is bejutott a fináléba, utóbbi számban ott lesz Bodonyi Dóra is, aki a legjobb időt lapátolta. Mellettük döntőbe került a 200 méteren szereplő női négyesünk is, azaz Szilágyi Anett, Simán Fanni, Katrinecz Rita és Szabó Ágnes.

„A szokásos dániai körülmények fogadtak, rossz idő, minimál szervezés, késő buszok, amelyek következtében a futamok is csúsztak, és persze a rajtgépek is elromlottak olykor, de ez sem zavart meg minket” – összegezte a koppenhágai világkupaverseny első napját Hüttner Csaba, utánpótlás vezetőedző.

Jó hír, hogy a rossz körülmények ellenére is helyt álltak fiataljaink. A győriek tehetsége, Takács Tamara 500 és 1000 egyesben is ott lesz az A-döntőben, utóbbi számban ráadásul nem egyedüli magyarként, hiszen a szolnoki Bodonyi Dóra a legjobb időt lapátolva jutott be a fináléba. A Szilágyi Anett, Simán Fanni, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes kvartett – amely Koppenhágában ült először össze – a kétszáz négyes középfutamából szintén az A-döntőbe verekedte magát.

„Abszolút elégedett vagyok a versenyzőkkel, mert vannak A-döntőseink, de a többiek sem estek ki, Lucz Noémi, a két női páros, azaz Katrinecz Rita és Malcsiner Eszter, Braun Boróka és Szabó Ágnes, valamint egy szám kivételével a fiúk, Koleszár Mátyás és Ceiner Bálint is a B-döntőben folytathatják. És hozzá kell tenni: egyáltalán nem gyenge a mezőny itt Koppenhágában, Takács Tamarának például az új-zélandi Lisa Carringtonnal is fel kell vennie a versenyt az ötszáz egyes döntőjében. Tamara nagyon tehetséges kajakos, de meg kell tanulnia jól versenyezni, és erre az ötszáz, valamint az ezer egyes fináléja is jó lehetőséget ad. Egyébként utóbbi számban az is megeshet, hogy mindkét lányunk ott lesz majd a dobogón. Bízom a kétszázas négyes jó szereplésében is, a középfutam során már a legjobb időt evezték a lányok, így akár ebben a számban is elérhető közelségbe kerül majd egy érem.”

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók