Színvonalas nemzetközi kajakpóló torna Nagymaroson

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a nemzetközi kajakpóló kupát, és először adott otthont Nagymaros a kajakpóló országos bajnokságnak.

A bajnoki címért 12 csapat küzdött meg a három kategóriában: gyerek, U21 és felnőtt korosztályban. Szombaton négyes körmérkőzéseket játszottak a csapatok, vasárnap pedig az elődöntőket és a döntőt rendezték meg.

A nemzetközi és a magyar bajnoki találkozók összevonva kerültek lebonyolításra, de a végeredmény külön-külön lett kihirdetve. Az érmek többségét is a Nagymaros nyerte, amely minden korosztályban indított csapatot, de a felnőtt magyar bajnoki címet a Vidra vihette haza.

Tímár István, a Vidra SE vezetőedzője: „Sajnos kevés csapat vett részt a versenyen, de annál kiélezettebb küzdelmeket láttunk. A lengyel Kaniowi csapat is felpezsdítette és színesítette a mezőnyt. Most, hogy már így benne vagyunk a szezonban, és túl vagyunk néhány nemzetközi versenyen, igazán elégedett voltam a csapatom hétvégi teljesítményével. Gratulálunk a Nagymarosi kajakpóló SE-nek is a nagyszerű szervezésért és a jó meccsekért!”

Ádám Krisztián, a rendezvény szervezője, aki egyben a Nagymaros Kajspóló SE edzője is: “Szeretnék gratulálni a csapataimnak, nagyon szép meccseket láthattunk, büszke vagyok rájuk. Különösen a gyerek csapatokra, amelyek

láthatóan sokat fejlődtek az előző évhez képest.”

Patyi Melinda szakágvezető: „Nagyon színvonalas volt az összes döntő, még a gyerekek mérkőzése is igazán pörgős és látványos volt. Gratulálok minden résztvevő csapatnak! Haladunk tovább az idei úton, azaz minél több nemzetközi tornára visszük a csapatokat, így nem pihenhet senki, hiszen a Nagymaros és a Vidra is részt vesz majd a jövő heti, udinei nemzetközi tornán.”

Nagymarosi nemzetközi kupa:
1. Vidra 1
2. Nagymaros
3. Kainiw U21
4. Vidra U21 (ob 1. hely)
5. Nagymaros U16 (ob 1. hely)
6. Kainow leány
7. Vidra 2 (ob felnőtt 3. hely)
8. Nagymaros leány (ob 1. hely)

Gyerek:
1. Nagymaros-Hippók
2. Nagymaros-Dínók
3. Nagymaros-Faligekkók

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók