Mégse

Színvonalas nemzetközi kajakpóló torna Nagymaroson

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a nemzetközi kajakpóló kupát, és először adott otthont Nagymaros a kajakpóló országos bajnokságnak.

Hír

A bajnoki címért 12 csapat küzdött meg a három kategóriában: gyerek, U21 és felnőtt korosztályban. Szombaton négyes körmérkőzéseket játszottak a csapatok, vasárnap pedig az elődöntőket és a döntőt rendezték meg.

A nemzetközi és a magyar bajnoki találkozók összevonva kerültek lebonyolításra, de a végeredmény külön-külön lett kihirdetve. Az érmek többségét is a Nagymaros nyerte, amely minden korosztályban indított csapatot, de a felnőtt magyar bajnoki címet a Vidra vihette haza.

Tímár István, a Vidra SE vezetőedzője: „Sajnos kevés csapat vett részt a versenyen, de annál kiélezettebb küzdelmeket láttunk. A lengyel Kaniowi csapat is felpezsdítette és színesítette a mezőnyt. Most, hogy már így benne vagyunk a szezonban, és túl vagyunk néhány nemzetközi versenyen, igazán elégedett voltam a csapatom hétvégi teljesítményével. Gratulálunk a Nagymarosi kajakpóló SE-nek is a nagyszerű szervezésért és a jó meccsekért!”

Ádám Krisztián, a rendezvény szervezője, aki egyben a Nagymaros Kajspóló SE edzője is: “Szeretnék gratulálni a csapataimnak, nagyon szép meccseket láthattunk, büszke vagyok rájuk. Különösen a gyerek csapatokra, amelyek

láthatóan sokat fejlődtek az előző évhez képest.”

Patyi Melinda szakágvezető: „Nagyon színvonalas volt az összes döntő, még a gyerekek mérkőzése is igazán pörgős és látványos volt. Gratulálok minden résztvevő csapatnak! Haladunk tovább az idei úton, azaz minél több nemzetközi tornára visszük a csapatokat, így nem pihenhet senki, hiszen a Nagymaros és a Vidra is részt vesz majd a jövő heti, udinei nemzetközi tornán.”

Nagymarosi nemzetközi kupa:
1. Vidra 1
2. Nagymaros
3. Kainiw U21
4. Vidra U21 (ob 1. hely)
5. Nagymaros U16 (ob 1. hely)
6. Kainow leány
7. Vidra 2 (ob felnőtt 3. hely)
8. Nagymaros leány (ob 1. hely)

Gyerek:
1. Nagymaros-Hippók
2. Nagymaros-Dínók
3. Nagymaros-Faligekkók

A vb-re hajrázta magát Bodonyi és a Kárász, Kozák páros

A Kárász Anna, Kozák Danuta páros és Bodonyi András nyerte a világbajnoki indulásról döntő szétlövést Szolnokon.

Hír

Az első szétlövésben az első válogatón győztes Medveczky Erika, Csipes Tamara kettős a második válogató győztesével, a frissen alakult Kárász Anna, Kozák Danuta duóval csapott össze a kajak párosok 500 méteres versenyében. A táv első felében fej-fej mellett haladt a két hajó, 250-300 méternél váltott tempót a Kárász, Kozák kettős, és végül magabiztosan, mintegy fél hajó előnnyel nyert, ezzel kvalifikálta magát a világbajnokságra.

A második szétlövésben C-1 1000 méteren, tehát olimpiai számban Bodonyi András és Kiss Tamás küzdött meg a vb-indulásért. Hasonló volt a forgatókönyv, mint az előző futamban, az elején szoros volt kettőjük harca, majd Bodonyi ritmust váltott, és a hajrát jobban bírva győzött. Bodonyi András először állhat rajthoz felnőtt világbajnokságon, ha Hüttner Csaba és a szakmai bizottság is így dönt. Várhatóan a jövő héten hirdet hivatalos keretet a szövetségi kapitány.

A világbajnokságot Portugáliában rendezik meg augusztus 22. és 26. között.

A Balaton közepén evezhettek a családok is

A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Fonyód közösen.

Hír

Az átevezésen Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonalon kellett megtenni a 10 kilométeres távot bármilyen kézi hajtású vízi járművel – érkeztek is kajakokkal, kenukkal, SUP-okkal, tengeri kajakokkal és sárkányhajókkal is.

„A fonyódiak korábban már megrendezték ezt az átevezést, amelyet tavaly a szövetségünk is felkarolt, mert így szélesebb körben is fel tudjuk hívni a figyelmet a vízi sportok szépségére. 2017-ben a kedvezőtlen időjárás miatt augusztusban és szeptemberben is el kellett halasztani az eseményt” – mondta még az esemény előtt Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Ugyanazon a napon, gyönyörű szép időben rendezték meg a Balaton-átevezést és az időjárás miatt többször elhalasztott Balaton-átúszást, ezt kihasználva nagyon sokan mind a két módon átszelték hazánk legnagyobb tavát. Így tett Révész Máriusz kormánybiztos is, aki előbb átúszta a Balatont, majd negyedmagával átkenuzta.

De ott volt az indulók között – a teljesség igénye nélkül – Vaskuti István olimpiai bajnok kenus, Storcz Botond olimpiai bajnok kajakos, Csabai Edvin 17-szeres maratoni világbajnok kenus, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke is.

Az eseményre mintegy 250 hajót és 700 indulót vártak az előzetes nevezések alapján, ehelyett 671 hajó 1386 „versenyzője” vágott neki a Balatonnak, és szelte át a tavat biztonságban.

„Számunkra is meglepő, hogy milyen hatalmas volt az érdeklődés – kezdte Berényi Péter szervező. – Kimondottan egy családi rendezvénynek szántuk, amelyen egy kihívás keretében bárki megmérettethette magát, a Balaton közepén evezhetett, ezt azért nem teheti meg mindenki a hétköznapokban ilyen biztonságos körülmények között. Hat mentőmotoros, két segédmotoros, 11 vitorlás biztosította a versenyt a Balatonon, de a mentők is rendelkezésre álltak a parton.”

Minden célba érő kapott egy lángost a parton, és amellett, hogy a Balaton-átevezés egy családi, szabadidős esemény volt, különböző kategóriákban győztest is hirdettek.

Az abszolút bajnok a Bagó Bálint, id. Lacsik Péter, ifj. Lacsik Péter, Kaszás Kornél, Kiss Bence, Krenák Mihály, Lovass Márk, Porubszky Norbert, Szabó Péter alkotta Győri Nyolcas hajó lett, amely 34 perc 11 másodperc alatt teljesítette a 10 kilométeres távot.

Az abszolút győztes Győri Nyolcas öt tagja a délutáni eredményhirdetésen

Az eredményeket ide kattintva lehet böngészni. Köszönjük minden indulónak a türelmet, amíg vártak a regisztrációra, várunk vissza mindenkit jövőre is!