Szinte az egész Dunakanyar elment Nőtincsre

Két év alatt nagyszabású régiós versennyé nőtte ki magát a Nőtincsi Kajak-Kenu Kupa, amelyen szombaton több mint 340 fiatal állt rajhoz. Az egyébként családias hangulatú eseményen elfogyott minden finomság, amikkel a szervezők készültek, többek közt 1200 palacsinta is.

A kupán tizenkettő, főleg a Dunakanyarból érkező egyesület vett részt, a futamok 200, 1000 és 2000 méteren zajlottak, a rövidebb távokon párosban és váltóban is rajthoz lehetett állni, így egy versenyző akár 3-4 számban is vízre szállhatott. A 16 éven aluliak számára megrendezett versenyre kilátogatott Wichmann Tamás, Kárász Anna és Kulifai Tamás is, és természetesen ott volt a rendező Duna-Ipoly SE elnöke, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán is.

“Részvételi rekord született a 3. Nőtincs Kupán, 500 főre készültünk étellel, itallal és minden elfogyott.

Kárász Annával mi is akartunk evezni, vittünk lapátot, de olyan kiváló volt a hangulat a parton és annyira finomakat ettünk egész nap, hogy ez elmaradt. A helyi szülők nélkül nem tudtunk volna ilyen színvonalas eseményt tető alá hozni, nagyon köszönjük nekik a segítséget. A nyugdíjas klubból eljött négy néni és lesütöttek a gyerekeknek 1200 palacsintát, aminek hatalmas sikere volt – mesélte a szombati eseményről Kammerer Zoltán, aki a Dunakanyar-régió képviselője is a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökségében.

A kupa szervezői a 200 méteres futamokra felbójáztak nyolc pályát, és a lebonyolítást hivatásos versenybírók is segítették. A verseny szervezését, mint kiemelt régiós eseményt, az MKKSZ is támogatta.

“A Göd Kupa mellett a mi rendezvényünk is kiemelt lett, a két verseny, valamint a Nagy-Hideghegy futás eredményei alapján hirdetünk majd összetett győztest az U16-os korosztályban. A legjobbak egy évig hordhatják majd a Dunakanyar királya és királynője címet – mondta Hidvégi Vince, a Duna-Ipoly SE ügyvezető elnöke, aki Nőtincsen edzőként is dolgozik.

A Duna-Ipoly SE Nógrád megye egyetlen kajak-kenu egyesülete, Nőtincsen több mint 70, a szobi szakosztályban pedig nagyjából 15 versenyzőjük van. A szombati eseményen a kajak-kenu sportág prominensei mellett részt vett Balla Mihály, Nyugat-Nógrád parlamenti képviselője is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók