Szétlövés után Nagy Biankáé az olimpiai szám a vébén

Két szétlövést rendeztek Szolnokon szombaton délelőtt, így kiderült, hogy kik lesznek benne a világbajnoki csapatban női kenu egyes 200 méteren és férfi kajak négyes 1000 méteren.

A két női kenus olimpiai számból az egyikben, C1 200-on a két válogatót más-más nyerte, így szétlövést kellett rendezni Lakatos Zsanett és Nagy Bianka között, a két fiatal versenyző közül végül a fiatalabb, a 19 éves szegedi kenus, Nagy Bianka győzött, és ezzel bekerült a világbajnoki csapatba.

Kérdés volt még az is, hogy férfi K4 1000 méteren mely egység állhat oda Szegeden a rajthoz. A Koleszár Mátyás, Noé Bálint, Ilyés Róbert, Németh Viktor honvédos négyes ellenfele az Erdőssy Csaba, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Kós Benedek egység volt. A győzelmet végül kiélezett versenyben utóbbi hajó szerezte meg.

„Jól rajtoltunk, aztán feljöttek ránk, megint elmentünk tőlük, megint feljöttek ránk, majd megint elmentünk, és végül viszonylag magabiztosan győztünk – kezdte a Londonban ebben a számban olimpiai ezüstérmet nyert Tóth Dávid. – Tomával mi már rutinosak vagyunk a négyes versenyzésben, Csabi személyében sikerült egy jó stroke-ot találnunk, a mindössze 19 éves, első felnőtt versenyszezonját töltő Beni pedig alkalmasnak bizonyult a negyedik beülőre. Nagyon örülök, hogy ott lehetünk Szegeden.”

Hivatalosan csak később hirdet keretet Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók