Szenzációs magyar kezdés az Eb-n

Öt számban nyolc magyar érem született a Horvátországban zajló maraton kajak-kenu Európa-bajnokság nyitónapján.

A nap első számában azonnal megszerezhette volna a magyar küldöttség az első aranyérmét, ám az ifjúsági lány kajakosok versenyében Nagy Viktória hajszállal lemaradt az első helyről. A brit Russell-lal elhúztak a mezőnytől, és 19 kilométer után végül egy másodperc döntött kettőjük között – Nagy Viktória ezüstérmes lett, ugyanitt Fekete Dorina negyedikként zárt.

A nap második számában azonban már megszületett az első magyar arany, és mindjárt az első bronz is, a lány ifi kenusok között Horányi Dóra hatalmas fölénnyel győzött, és a harmadik helyre is egy magyar, Csorba Zsófia jött be.

Ha valaki azt gondolta volna, hogy ennél jobb magyar szereplés nem is lehet egy számban, az tévedett, hiszen az U23-as női kajakosok versenyében kettős magyar siker született, Czéllai-Vörös Zsófia sikeréhez kétség sem férhetett, két és fél percre utána pedig Mihalik Sára érkezett be az ezüstérmes pozícióban.

A fantasztikus magyar szereplés tovább folytatódott az ifi férfi kenusoknál is, ahol szintén két magyar állhatott a dobogóra: Fajta Jordán nyert, Horváth Márton pedig harmadik lett.

Az ifi fiú kajakosok versenye sem zajlott le magyar érem nélkül, Petró Vince a harmadik, Majoros Mátyás pedig a hatodik helyen ért célba.

Minden számban két magyar indult, és a tíz, csütörtökön vízre szállt versenyzőnk közül nyolcan éremmel zárták versenyüket.

Pénteken az ifiknél a női és a férfi K-2, valamint a férfi C-2 versenyeit rendezik meg, az U23-asoknál pedig a férfi K-1 és C-1 mezőnye csap össze. A felnőttek szombaton és vasárnap versenyeznek.

Az eredményeket ide kattintva lehet követni, de a csütörtöki versenyeket is vissza lehet nézni, a délelőtti történéseket itt:

a délutánit pedig itt:

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók