Szellák Szabina és Rendessy Eszter nyomát se látták a többiek

Nagy remények

Megkezdték legjobb kajakosaink és kenusaink a versenyeket a győri EYOF-on. A keddi programban délelőtt az 500 méteres kvalifikációs futamokat, majd délután az előfutamokat tudták le a versenyzők, s mind a hat magyar készülődhet a szerdai folytatásra. Egy kis olimpiai fesztiváli hangulatért érdemes ellátogatni Győrbe, a versenyre a belépés díjtalan!

Már a délelőtti kvalifikációs versenyek során kimagaslottak legjobb kajakosaink és kenusaink a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, minden egységünk első helyen lépett tovább a délutáni futamokba, illetve női kenusunk, Molnár Csenge egyenesen a szerda délelőtti középfutamba.

A délutáni program sem hozott túl nagy meglepetést a mieink szempontjából: a szarvasi Opavszky Márk K-1 500 méteren a harmadik legjobb időt lapátolta, csak egy orosz és egy német kajakos tudott jobb időt nála ezen a távon. Kőbán Rita tanítványa, Szellák Szabina is kimagasló eredményt ért el, az egyedüli volt a mezőnyben, aki 2:03-on belül ért célba. Férfi C-1 500 méteren Horváth Benedek második lett előfutamában, a rácalmási fiatal nagy csatában maradt alul a cseh Jiri Minarikkal szemben, de természetesen ő is bejutott a középfutamba. Szintén második helyen zárt előfutamában az Opavszky Márk, Keresztes Kristóf kajakpáros, igaz, hozzá kell tenni, hogy orosz ellenfeleik a négy előfutam legjobb idejét érték el. Toronymagasan kiemelkedik a női mezőnyből Szellák Szabina és Rendessy Eszter párosa. A fiatalok nem csak az EYOF kedvéért találtak egymásra, már tavaly is egy hajóban eveztek, s ez meg is látszik az eredményükön, hiszen 1:50.677-es idejüket megközelíteni se tudták, a mezőny második legjobb idejét, 1:53.520-at a németek érték el.

„Jó futamot mentünk Szabinával, bár igazából nem emlékszem semmire. Csak arra, hogy a németek százötven méterrel a cél előtt elmaradtak mellőlünk. Örülök az időnknek és annak is, hogy ennyien szurkolnak nekünk, mert ez sokat jelent” – mondta Rendessy Eszter.

„Bár tényleg magasan a legjobb időt érték el a lányok, én azt mondom: egy dobogónak örülnék holnap – mondta Beé-Samu Andrea, Eszter edzője. – Hatalmas élmény nekik ez az EYOF, mosolyognak, élvezik a versenyt, ugyanakkor tudják a feladatukat is és helyén kezelik ezeket a pillanatokat.”

És essék szó a mix versenyekről is: Molnár Csenge és Horváth Benedek kenupárosa megnyerte előfutamát, s vegyes kajaknégyesünk is futamgyőzelemmel jutott tovább.

 

Fotó: Kisalföld/Beledi Márta

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók