Száz százalék az első napon Minszkben

Minszk

Száz százalékosan zárta az első napot ifjúsági és U23-as válogatottunk a minszki világbajnokságon. A csütörtöki előcsatározásokból mindegyik egységünk a fináléba jutott.

Az ifjúsági versenyzők nyitották a napot a minszki világbajnokságon. C-2 500 méteren Bónyai Regina és Molnár Rebeka az előfutamában megszerzett harmadik hellyel a fináléba jutott. Egyből döntős lett ifjúsági női négyesünk is: Racskó Fruzsina, Homonnai Luca, Pupp Noémi és Gazsó Dorka futamgyőztes lett, s pihenhetett is a hétvégi fináléra. Fiú K-1 1000 méteren Béke Kornél megnyerte előfutamát, de a mezőny nagysága miatt ezzel csak a középfutamba jutott, ahol második helyen zárt német riválisa mögött, de biztosította helyét a döntőbe. Így tett a csepeli kenus Moldován Milán is, aki középfutamos harmadik helyével verekedte be magát a legjobb kilenc versenyző közé. Az eggyel idősebb korosztályban kajakban Solti Lászlóért, kenuban Bodonyi Andrásért szoríthatunk majd a döntőben, s a párosok sem okoztak csalódást, az ifikél K-2-ben Petró Erik és Varga Ádám mutatta meg erejét, kenuban Krasznai Péter és Takács Mihály Áron jelentkezett be az aranyéremért. Az U23-asok között győzelmi eséllyel rajtolhat majd a döntőben az elő- és középfutamát egyaránt megnyerő Koleszár Mátyás és Ilyés Róbert, míg a kenus Petkó András és Fekete Ádám előfutamos ötödik helyét javította ki harmadikra a középfutam során.

U23-as női négyesünk, azaz Szilágyi Anett, Katrinecz Rita, Malcsiner Eszter és Szabó Ágnes, valamint kenu párosunk, Balla Virág és Takács Kincső egyaránt futamgyőzelemmel kvalifikált a döntőbe.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók