Állj rajthoz te is a szegedi vébén!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség mindent megtesz azért, hogy igazi közösségi és családi élmény legyen az ICF kajak-kenu gyorsasági és parakenu világbajnokság, amelyet az idén augusztus 21. és 25. között Szegeden rendeznek meg. Az MKKSZ továbbá szeretné, hogy a tokiói olimpiára kvalifikáló vébéről a sportág fiataljai, családtagjaik és edzőik se maradjanak le, és többféleképpen is biztosítani szeretné az összes utánpótlás korosztály számára a személyes részvétel lehetőségét.

Állj rajthoz te is a vébén!

A gyermekek számára megrendezik az MK-4 vegyes versenyt 1000 méteren U10-U12-es lány és fiú kajakosok részvételével. Az egyesületi hajóegységeket egy U10-es vagy egy U11-es lány és fiú, valamint egy U12-es lány és fiú alkothatja. Klubonként csak egy hajó nevezhet az augusztus harmadikán megrendezendő kvalifikációs versenyekre, amelyből lesz egy Budapesten, egy Pest megyében, valamint a Vidék Bajnokságról is be lehet jutni a döntőbe – a három versenyen az első négy helyen végzett hajó indulhat majd a szegedi vébén rendezett fináléban. A döntő kilencedik négyes annak a régiónak az ötödik helyezett csapata lesz, amelyben a legtöbb hajó állt rajthoz a kvalifikációs versenyen.

A világbajnokság keretein belül megrendezett MK-4 vegyes verseny győztes csapatának tagjai egy-egy Braca kajaklapátot (tokkal), a második helyezettek Braca lapáttokot, a harmadik helyezettek Braca ajándékot kapnak.

Megrendezik a PC-4 vegyes versenyt is, a kiírás az ugyanezekben a korosztályokban versenyző kenusoknak szól, annyi változással, hogy minden hajóban legalább egy lány versenyzőnek kell térdelnie. A lebonyolítás és a díjazás is ugyanaz, mint a kajakosoknál, csak itt kenulapátot, lapáttokot és térdeplőt lehet nyerni.

A szegedi vébén napi belépőt kap a döntős versenyzők két családtagja és edzőik is ingyen tekinthetik meg az aznapi futamokat.

Vízitúra a világbajnokságra

Az idei gyermek, kölyök és serdülő magyar bajnokság eredményei alapján kijelölésre kerülő válogatott versenyzők részére vízitúrát szervez az MKKSZ a Tiszán, szegedi megérkezéssel. A túrához tagszervezeti kontingensek alapján lesz lehetőség csatlakozni a nem válogatottak részére is. A Szegedi Vízisport Egyesületben lesz a gyülekező, és onnan személyszállító buszokkal visznek fel mindenkit Csongrádra, a kiinduló helyszínre augusztus 20-án.

Az első két éjszakára ajánlott a saját sátor, előbb Mindszenten, majd Algyőn alszanak a túra résztvevői, a szegedi megérkezést követően pedig augusztus 23. és 25. között minden nap megtekinthetik a világbajnokság eseményeit. A túra résztvevői a vízitúra és a világbajnokság időtartama alatt a Szegedi Partfürdő Kempingben sátorhelyet, valamint napi háromszori étkezést kapnak. A részvételi díj a serdülő és kölyök válogatott tagjai részére ingyenes, a további, sportágbeli sportoló gyerekek részére 21.500 Ft, a felnőtteknek, szülőknek pedig 23.000 Ft, amely a vb-belépő jegy árát nem tartalmazza.

Hozd magaddal a családodat!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség az idei gyermek, kölyök és serdülő magyar bajnokság egyéni versenyszámainak győztesei, valamint családtagjaik részére a világbajnokság teljes időtartamára bérletet biztosít, akárcsak az idei utánpótlás-világbajnokság érmesei és az MKKSZ által támogatásban (SZTEP, Patrónus, EMMI UP) részesülő edzők számára.

Jelentkezz önkéntesnek!

Belülről átélni az eseményeket, találkozni a sportág legismertebb alakjaival, tapasztalni a sokszínűséget, a kultúrák találkozását és így azonosulni egy világverseny hangulatával, igazán különleges élmény. Ha szeretnéd közelebbről is megismerni egy sportrendezvény szervezési folyamatát, akkor jelentkezz önkéntesnek a szegedi vébére ide kattintva!

Sportági szurkolói kemping

A Szegedi Partfürdő Kempingben kedvezményes szálláslehetőséget (sátorhely, apartman) ajánl az MKKSZ a sportági szurkolók számára, ingyenes shuttle járattal a pályára és esténként közös programokkal. A kempinggel és a foglalásokkal kapcsolatosan Ács Szilvia áll rendelkezésre az accommodation@szeged2019.hu e-mail címen.

Bajnok szektorok

A magyar szövetség különleges szurkolói szektorokat alakít ki, amelyek a kajak-kenu klasszis versenyzőiről lesznek elnevezve, akik személyesen is megjelennek majd a lelátón, így az élő legendákkal együtt lehet majd szurkolni a magyaroknak a szegedi világbajnokságon.

Várunk mindenkit szeretettel Szegeden, az év egyik legnagyobb hazai rendezés sporteseményén. További részletek a világbajnokság honlapján olvashatóak.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók