Sukorói T-Mobile-élménytár

Fantasztikus programok várják a július 12-én, szombaton a Velencei-tóra, Sukoróra kilátogató érdeklődőket. A T-Mobile Vízi Szabadidősport Fesztivál a kajak-kenus mastersek országos bajnokságával és az Eszkimó Indiánjátékokkal egy időben, egy területen zajlik, a vízen és a parton is jobbnál jobb programok közül válogathat a kikapcsolódásra vágyó sportbarát. Ráadásul itt készül el az ország nagy kenulapátja, amely az egész világon egyedülálló.

A céltorony mögötti területen a T-Mobile Vízi Szabadidősport Fesztivál valamennyi korosztály számára kínál programot, a fiataloktól az idősekig, az egyedülállóktól a családosokig. A vízen a különböző sportágak kipróbálására kínálkozik nagyszerű lehetőség, a húszszemélyes sárkányhajó legénységében az amatőrök is helyet kaphatnak. Eddig közel 10 hajó nevezett az összecsapásra, nagy verseny várható a céges egységek között a dobogós helyezéskért. A tájékozódását is tesztelheti mindenki, hiszen az indiánkenu élménytúra lényege a helyes útvonal megtalálása. Az egyre népszerűbb kajakpóló és szlalom  fortélyaival is megismerkedhetnek a kilátogatók.

A programok után kérhető pecsét a kajak-kenu sportlapra, mindenképpen megéri, hiszen a szervezők T-Mobile ajándékokat sorsolnak ki a délután folyamán. Minél több program, annál több pecsét! A lap hátoldalára pedig a kajak-kenu válogatott egyes tagjaitól lehet dedikálást kérni. Érdemes rájuk „vadászni”, mert több olimpikon részvételére is számítanak!
A parton ugrálóvár, óriáscsocsó várja a gyerekeket (és a játékos felnőtteket), a fáradalmakat és a meleget a sörsátor hűs árnyában lehet kiheverni. A sörsátor egyben Reiki-sátor is, amely magában foglalja a gyerekparkot, ahol a legkisebbek kreatív játékokkal tehetik próbára ügyességüket, színezhetnek, kivághatnak, barátkozhatnak.

Az Interaktív Hajójavító Műhelyben készül a nagy mű, az ország kenulapátja. Ez a műhely betekintést ad a kenulapát gyártási fázisaiba. Az ország kenulapátján Szeghalmi Károly dolgozik, ám az érdeklődők segíthetnek a csiszolásban, a megmunkálásban, így a Foma-1-es autókhoz hasonlóan a segítők neve is felkerül a lapát egyik oldalára. A másik felén a kajak-kenu válogatott aláírásai szerepelnek, a lapátot végül elárverezi a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Hat órától Emilio adja a ritmust, este pedig a hangulatról Várkonyi Attila gondoskodik, a Reiki-sátor a régi velencei kajak-kenus bulik hangulatát hozza vissza. Kár lenne kihagyni, ha esik, ha fúj, a buli pörög!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók