Suba Róbert riói formáját idézte

Parakenu

Bemutatkoztak parakenusaink is a szegedi rangsoroló versenyen, igaz, a megszokottnál kisebb volt a mezőny. Az okokról és a szakággal kapcsolatos lehetőségekről Weisz Róbert, para szövetségi kapitány beszélt.

„Valóban kevesebben indultak el ezen a rangsorolón, a riói csapatból a többség hiányzott, egyedül Suba Róbert állt rajthoz – mondta Weisz Róbert. – A két női versenyzőnk hosszabb ideje sérüléssel bajlódik, Váczi Anita a riói olimpia előtt összeszedett sérüléséből még nem tudott kigyógyulni, és Varga Katalin is orvosi kezelés alatt áll. Rozbora András is kihagyta ezt a versenyt, ő már a szegedi Világkupára koncentrál.”

Suba Róbertről kijelenthető: megőrizte riói formáját, kategóriájában látványos versenyt vívott Juhász Tamással.

„Bízom benne, hogy év közben is jó versenyeket látunk tőlük – fogalmazott Weisz Róbert. – A foghíjas mezőny ellenére megéltünk érdekes pillanatokat is. A férfi KL3-as kategóriában az eddigi állandó győztes Fábián Istvánt ezúttal legyőzte egy fiatal tiszafüredi versenyző, Kiss Erik, vagyis Fábián és Bencze János mellé még egy nemzetközi szinten is jó erőt képviselő versenyzőnk lehet. Az ICF-től lehetőséget kaptunk arra, hogy a két idősebb versenyző mellett még két fiatalt is elindítsunk a Világkupán. Bár az ő eredményük nem számít be a versenybe, a nemzetközi besoroláson Szegeden át tudnak esni. Ahogyan a szolnoki Fehér Annamária is, aki a női KL3-as kategóriában szép kajakozással győzött.”

A kenusoknál számonként csak 1-1 versenyző szállt vízre, Suba Róbert példának okáért jobb idővel teljesítette a pályát, mint a nála kevésbé sérültek.

„Az idén nagyobb figyelmet fektetünk a kenura is, hiszen a nemzetközi szövetség fő törekvései közé tartozik, hogy ez a szám is felkerüljön a paralimpiai programra” – tette hozzá a kapitány.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók